Excelsior (1928) / Poligamia ndalohet zyrtarisht në Shqipëri


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 12 Qershor 2019

 

“Excelsior” ka botuar, të mërkurën e 11 janarit 1928, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me ndalimin zyrtar të poligamisë në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

Ndalimi i poligamisë në Shqipëri

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Londër, 10 janar. – Është raportuar nga Tirana se një kod i ri penal ka hyrë në fuqi sipas modelit të kodit italian.

 

Që tani e tutje, poligamia do të jetë e ndaluar në të gjithë territorin shqiptar dhe abuzimet që toleronte kodi i vjetër turk në fuqi në Shqipëri, do të ndëshkohen ashpër.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/excelsior-1928-poligamia-ndalohet-zyrtarisht-ne-shqiperi/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-shqiperia-ndalonte-zyrtarisht-poligamine/

 

https://27.al/excelsior-1928-poligamia-ndalohet-zyrtarisht-ne-shqiperi/

 

https://opinioni.al/excelsior-1928-poligamia-ndalohet-zyrtarisht-ne-shqiperi/

 

http://www.gsh.al/2019/06/12/ja-deri-kur-lejohej-poligamia-ne-shqiperi-ligji-qe-e-ndaloi/

 

https://www.kosova-sot.info/dossier/386706/excelsior-1928-ose-poligamia-ndalohet-zyrtarisht-ne-shqiperi/

 

http://dardaniasacra.njekomb.com/lajme/?p=13986

 

http://www.tiranapost.al/excelsior-1928-kur-poligamia-u-ndalua-zyrtarisht-ne-shqiperi/

 

http://www.bulevardionline.com/excelsior-1928-poligamia-ndalohet-zyrtarisht-ne-shqiperi/

 

https://www.voal.ch/excelsior-1928-poligamia-ndalohet-zyrtarisht-ne-shqiperi/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1103296/excelsior-1928-poligamia-ndalohet-zyrtarisht-ne-shqiperi/