New–York (1939) / Kur Fan Noli u drejtohej udhëheqësve më të lartë botërorë ndaj aksionit ushtarak italian në Shqipëri (Le Temps)


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Tetor 2018

 

“Le Temps” ka botuar, të martën e 11 prillit 1939, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me telegramet e Fan Nolit dërguar asokohe udhëheqësve më lartë botërorë, si arsye e pushtimit të Shqipërisë nga Italia fashiste, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Një protestë nga Imzot Fan Noli, ish-kreu i shtetit shqiptar

 

Na shkruajnë nga Nju Jorku :

 

Peshkopi shqiptar Fan Noli, i cili më parë ishte president i Republikës së Shqipërisë, aktualisht është udhëheqësi shpirtëror i rreth 30.000 shqiptarëve ortodoksë që jetojnë në Shtetet e Bashkuara, u dërgoi të dielën z. Roosevelt (presidentit amerikan), z. Daladier (kryeministrit francez), z. Chamberlain (kryeministrit britanik) dhe z. Avenol, sekretarit të përgjithshëm të Lidhjes së Kombeve, një telegram proteste kundër aksionit ushtarak italian në Shqipëri.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/new-york-1939-kur-fan-noli-u-drejtohej-udheheqesve-me-te-larte-boterore-ndaj-aksionit-ushtarak-italian-ne-shqiperi-le-temps/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/nju-jork-1939-kur-fan-noli-iu-drejtohej-udheheqesve-boterore-kunder-pushtimit-te-shqiperise/?fbclid=IwAR0THkRqSs1BCXniyv8TMmBO_LBF06j8PdAtlvdgA1sc0tpckapEz5HdUOk

 

http://www.njekomb.com/?p=150277&fbclid=IwAR04nh7TsvzMT8NvOmAxYSjkAr-Gs2CguK6Ebi1oM5VlTct9YLMyr3LdPjc

 

https://www.balkanweb.com/kur-fan-noli-fliste-para-udheheqesve-me-te-larte-boterore/

 

http://www.kohajone.com/2018/10/26/kur-fan-noli-u-drejtohej-udheheqesve-boterore-ndaj-aksionit-ushtarak-italian-ne-shqiperi/?fbclid=IwAR2QWblSmwOsif-VK6TIX2l4V7VmIrSqeErEp0BZQ6chstQtYzd9D2VlAIM

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/971424/kur-fan-noli-u-drejtohej-udheheqesve-me-te-larte-boterore-ndaj-aksionit-ushtarak-italian-ne-shqiperi-le-temps/

 

https://www.syri.net/arte-media/205446/pushtimi-i-vendit-si-protestoi-fan-noli-tek-rusvelti-camberleni-daladieri/?fbclid=IwAR1vyoBsH1mI5LaLhc-BOPFFM37qir9VLtXcsEgoaSSjhEB1w1UtuES71Ak

 

https://www.voal.ch/new-york-1939-kur-fan-noli-u-drejtohej-udheheqesve-te-larte-boterore-ndaj-aksionit-ushtarak-italian-ne-shqiperi-le-temps/?fbclid=IwAR02sDnqK1-QGUuTue-Dmi4eYffccsaQJeH9Rl9IzZ4cMgqgH3aHeNMdy4I

 

http://opinion.al/fan-noli-telegrame-udheheqesve-boteror-per-aksionin-italian-ne-shqiperi/?fbclid=IwAR11mypHLiQtaB6md-VH9n9zVH_GIrtSO8fReCy2e_UNZ7v7g9MRmA6Yr0c