The Paris Time (1924) / Në pritje të formimit të një qeverie të re, Ahmet Zogu, prijës i Shqipërisë : “Qeveria revolucionare e Fan Nolit persekutoi kryengritësit matjanë!”


Ahmet Zogu
Ahmet Zogu

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Maj 2022

 

“The Paris Time” ka botuar, të mërkurën e 31 dhjetorit 1924, në ballinë, një shkrim në lidhje me rikthimin asokohe në pushtet të Ahmet Zogut, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Ahmet Zogu merr udhëheqjen e Shqipërisë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Beograd, e mërkurë. — Ahmed Zogu, prijësi i kryengritësve shqiptarë, i cili së fundmi detyroi Imzot Fan Nolin dhe kabinetin e tij të largoheshin jashtë vendit, i ka njoftuar Qeverisë Jugosllave se :

 

Qeveria revolucionare e Imzot Fan Nolit, pasi ka provokuar me akte arbitrare dhe persekutime të llojeve të ndryshme një kryengritje në rajonin e Matit, është detyruar të largohet nga vendi. Në pritje të formimit të një qeverie të re dhe në përputhje me një dekret të qeverisë së vjetër legjitime, unë kam marrë drejtimin me të drejtë si shefi i ushtrisë së re. Të gjithë zyrtarët e kanë njohur autoritetin tim.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/the-paris-time-1924-ne-pritje-te-formimit-te-nje-qeverie-te-re-ahmet-zogu-prijes-i-shqiperise-qeveria-revolucionare-e-fan-nolit-persekutoi-kryengritesit-matjane/Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/ne-pritje-te-qeverise-se-re-ahmet-zogu-qeveria-e-fan-nolit-persekutoi-kryengritesit-matjane/

 

https://www.kultplus.com/trashegimia/the-paris-time-1924-ahmet-zogu-qeveria-revolucionare-e-fan-nolit-presuktoi-kryengritesit-matjane/

 

https://fjala.al/2022/05/01/ne-pritje-te-qeverise-se-re-ahmet-zogu-qeveria-e-nolit-persekutoi-kryengritesit-matjane/

 

https://opinion.al/1924-ahmet-zogu-qeveria-e-fan-nolit-persekutoi-kryengritesit-matjane/

 

https://dosja.al/ne-pritje-te-formimit-nje-qeverie-te-reahmet-zogufan-noli-persekutoi-kryengritesit-matjan/

 

http://www.arsalbanica.mk/the-paris-time-1924-ne-pritje-te-formimit-te-nje-qeverie-te-re-ahmet-zogu-prijes-i-shqiperise-qeveria-revolucionare-e-fan-nolit-persekutoi-kryengritesit-matjane/

 

https://www.botasot.info/kultura/1805558/the-paris-time-1924-ne-pritje-te-formimit-te-nje-qeverie-te-re-ahmet-zogu-prijes-i-shqiperise-qeveria-revolucionare-e-fan-nolit-persekutoi-kryengritesit-matjane/

 

Koha, e martë, 17 maj 2022, f.17
Koha, e martë, 17 maj 2022, f.17