Le Temps (1927) / Marrëveshja e qeverisë shqiptare me Vatikanin për të plotësuar aspiratat e popullsisë katolike të veriut


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 20 Qershor 2019

 

“Le Temps” ka botuar, të martën e 27 dhjetorit 1927, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me marrëveshjen ndërmjet qeverisë shqiptare dhe Vatikanit me qëllim plotësimin e aspiratave të popullsisë katolike të veriut, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

Vatikani dhe Shqipëria

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Romë, 26 dhjetor.

 

Z. Vrioni, ministri i jashtëm shqiptar, kryetar i misionit shqiptar për të përfunduar një marrëveshje me Vatikanin, bëri deklaratën e mëposhtme për gazetarët :

 

Misioni shqiptar ka fuqinë e plotë për të nënshkruar marrëveshjen për të cilën pikat e saj kryesore janë miratuar tashmë nga qeveria.

 

Në lidhje me emërimin e peshkopëve, duhet të theksojmë se në vendin tonë të gjitha fetë tolerohen. Shqipëria është në thelb laike, por të gjitha fetë mbrohen dhe garantohen me Kushtetutë.

 

Selia e Shenjtë do të jetë në gjendje të zhvillojë aktivitetin e saj brenda kufijve të përcaktuar nga ligjet e shtetit. Aspiratat e popullsisë katolike të veriut do të realizohen.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-temps-1927-marreveshja-e-qeverise-shqiptare-me-vatikanin-per-te-plotesuar-aspiratat-e-popullsise-katolike-te-veriut/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/marreveshja-e-shqiperise-me-vatikanin-per-aspiratat-e-popullsise-katolike-te-veriut/

 

https://www.voal.ch/le-temps-1927-marreveshja-e-qeverise-shqiptare-vatikanin-per-te-plotesuar-aspiratat-e-popullsise-katolike-te-veriut/

 

https://www.syri.net/arte-media/261683/ministri-shqiptar-firmos-me-vatikanin-ne-1927-shqiperia-laike-por-te-gjitha-fete-mbrohen-me-kushtetute/

 

https://27.al/marreveshja-e-qeverise-shqiptare-me-vatikanin-per-te-plotesuar-aspiratat-e-popullsise-katolike-te-veriut/

 

https://360grade.al/265217/1927-iljaz-bej-vrioni-nenshkruante-marreveshjen-me-vatikanin-shqiperia-vend-laik-aspiratat-e-popullsise-katolike-te-veriut/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1108363/le-temps-1927-marreveshja-e-qeverise-shqiptare-me-vatikanin-per-te-plotesuar-aspiratat-e-popullsise-katolike-te-veriut/