Carmel Valley Outlook (1968) / Nelo Drizari, bakllava shqiptare dhe biografia për Skënderbeun me rastin e 500 vjetorit të vdekjes


Burimi : Carmel Valley Outlook,  7 shkurt 1968, faqe n°13
Burimi : Carmel Valley Outlook, 7 shkurt 1968, faqe n°13

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 4 Qershor 2023

 

“Carmel Valley Outlook” ka botuar, me 7 shkurt 1968, në faqen n°13, një shkrim për shqiptarin e shquar Nelo Drizari (studiues, gazetar, publicist, gjuhëtar dhe shkrimtar), me rastin e promovimit të biografisë së tij për Skënderbeun, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Burimi : Carmel Valley Outlook,  7 shkurt 1968, faqe n°13
Burimi : Carmel Valley Outlook, 7 shkurt 1968, faqe n°13

Znj. Louise Gorton Grigsby (në mes), nga Carmel Valley Manor, kryesoi si mikpritëse në festën e koktejit dhe bufesë së shtruar nga biografi Nelo Drizari (i dyti majtas) në shtëpinë e tij në Carmel kohët e fundit.

 

Znj. Grigsby i ofron mikpritësit një bakllava shqiptare për ëmbëlsirë, ndërsa vajza e saj, artistja Mary Agnes Lansdowne (majtas) vepron si ndihmës asistente.

 

Profesor Adalbert Fekeci (djathtas), aktualisht kryetar i Departamentit shqip në “The Defense Language School”, mori pjesë në festën ku u kremtua 500 vjetori i vdekjes së Skënderbeut, një kalorës i shekullit të 15-të, biografia e të cilit nga z. Drizari sapo u shfaq në libraritë e mbarë vendit.

 

Burimi : Carmel Valley Outlook,  17 janar 1968, faqe n°10
Burimi : Carmel Valley Outlook, 17 janar 1968, faqe n°10

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/carmel-valley-outlook-1968-nelo-drizari-bakllava-shqiptare-dhe-biografia-per-skenderbeun-me-rastin-e-500-vjetorit-te-vdekjes/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/carmel-valley-outlook-1968-nelo-drizari-bakllava-shqiptare-dhe-biografia-per-skenderbeun-me-rastin-e-500-vjetorit-te-vdekjes/

 

https://www.kultplus.com/uncategorized/carmel-valley-outlook-1968-nelo-drizari-bakllava-shqiptare-dhe-biografia-per-skenderbeun-me-rastin-e-500-vjetorit-te-vdekjes/

 

https://konica.al/2023/06/nelo-drizari-bakllava-shqiptare-dhe-biografia-per-skenderbeun-me-rastin-e-500-vjetorit-te-vdekjes/

 

https://www.botasot.info/kultura/2002280/carmel-valley-outlook-1968-nelo-drizari-bakllava-shqiptare-dhe-biografia-per-skenderbeun-me-rastin-e-500-vjetorit-te-vdekjes/

 

https://www.voal.ch/carmel-valley-outlook-1968-nelo-drizari-bakllava-shqiptare-dhe-biografia-per-skenderbeun-me-rastin-e-500-vjetorit-te-vdekjes/multimedia/dossier/

 

https://diasporashqiptare.al/2023/06/04/1968-nelo-drizari-bakllava-dhe-nje-biografi-per-500-vjetorin-e-skenderbeut/

 

https://ampress.ca/carmel-valley-outlook-1968-nelo-drizari-bakllava-shqiptare-dhe-biografia-per-skenderbeun-me-rastin-e-500-vjetorit-te-vdekjes/

 

http://www.arsalbanica.mk/carmel-valley-outlook-1968-nelo-drizari-bakllava-shqiptare-dhe-biografia-per-skenderbeun-me-rastin-e-500-vjetorit-te-vdekjes/