Il Popolo del Friuli (1938) / Kur Mbreti Zog dërgoi Mbretëreshën Geraldinë të vizitojë për herë të parë krahinën e Matit


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France.
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France.

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 29 Gusht 2023

 

“Il Popolo del Friuli” ka botuar, të premten e 25 shkurtit 1938, në faqen n°6, një shkrim rreth vizitës së parë të Mbretëreshës Geraldinë në krahinën e Matit, vendlindjen e Mbretit Zog, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

Mbreti Zog dhe e fejuara e tij në krahinën e Matit

 

Burimi : Il Popolo del Friuli, e premte, 25 shkurt 1938, faqe n°6
Burimi : Il Popolo del Friuli, e premte, 25 shkurt 1938, faqe n°6

Mirëpritje entuziaste

 

Tiranë, 24 shkurt.

 

Mbreti Zog dhe kontesha Geraldina Apponyi, të shoqëruar nga familja mbretërore dhe suita e tyre, u nisën sot për në krahinën e Matit, djep i familjes Zog që luajti një rol mbizotërues atje me bejlerët e saj, për të shkuar për një qëndrim të shkurtër në vilën e Qafës së Shtamës, e cila ndodhet në një vendpushim piktoresk malor.

 

Sovrani dhe Mbretëresha e ardhshme u pritën me entuziasëm nga popullsia.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/il-popolo-del-friuli-1938-kur-mbreti-zog-dergoi-mbretereshen-geraldine-te-vizitoje-per-here-te-pare-krahinen-e-matit/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://gazetadielli.com/il-popolo-del-friuli-1938-kur-mbreti-zog-dergoi-mbretereshen-geraldine-te-vizitoje-per-here-te-pare-krahinen-e-matit/

 

https://americaneye.al/kur-mbreteresha-geraldina-vizitoi-per-here-te-pare-krahinen-e-matit/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/2044739/il-popolo-del-friuli-1938-kur-mbreti-zog-dergoi-mbretereshen-geraldine-te-vizitoje-per-here-te-pare-krahinen-e-matit/

 

https://opinion.al/1938-kur-mbreti-zog-dergoi-mbretereshen-geraldine-te-vizitoje-per-here-te-pare-matin/

 

https://alb-spirit.com/2023/08/29/il-popolo-del-friuli-1938kur-mbreti-zog-dergoi-mbretereshen-geraldine-te-vizitoje-per-te-pare-krahinen-e-matit/

 

https://www.arsalbanica.mk/il-popolo-del-friuli-1938-kur-mbreti-zog-dergoi-mbretereshen-geraldine-te-vizitoje-per-here-te-pare-krahinen-e-matit/

 

https://vloranews.al/kulture/1938-kur-mbreti-zog-dergoi-mbretereshen-geraldine-te-vizitoje-per-here-te-pare-matin/

 

https://ampress.ca/1938-kur-mbreti-zog-dergoi-mbretereshen-geraldine-te-vizitoje-per-here-te-pare-krahinen-e-matit/

 

https://gazeta-nacional.com/aurenc-bebja-france-kur-mbreti-zog-dergoi-mbretereshen-geraldine-te-vizitoje-per-here-te-pare-krahinen-e-matitil-popolo-del-friuli-1938/

 

https://www.voal.ch/il-popolo-del-friuli-1938-kur-mbreti-zog-dergoi-mbretereshen-geraldine-te-vizitoje-per-here-te-pare-krahinen-e-matit/multimedia/dossier/