Le Temps (1921) / Kisha ortodokse shqiptare, me iniciativë të Fan Nolit, është shkëputur nga ajo greke


Fan Noli
Fan Noli

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 10 Dhjetor 2019

 

“Le Temps” ka botuar, të premten e 2 shtatorit 1921, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me shkëputjen e kishës ortodokse shqiptare nga ajo greke, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Kisha shqiptare ndahet nga ajo greke

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Na shkruajnë nga Korça :

 

Lëvizja separatiste fetare në Shqipëri e udhëhequr nga imzot Fan Noli, president i delegacionit shqiptar në Lidhjen e Kombeve, sapo mori formë.

 

Kisha shqiptare është shkëputur nga ajo greke dhe ky lajm, i shpallur nëpërmjet një manifesti, është përshëndetur me entuziazëm nga popullsia ortodokse.

 

Kisha shqiptare, pas atyre rumune, serbe dhe bullgare, bëhet kombëtare dhe shkëputet nga patriarkana e Fanarit.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë artikull duhet të citojë autorin në fillim e tij (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-temps-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/iniciativa-e-nolit-kisha-shqiptare-ndahet-nga-ajo-greke-cfare-shkruante-gazeta-franceze/

 

https://balkanweb.com/le-temps-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/

 

https://opinion.al/le-temps-kisha-shqiptare-ndahet-nga-ajo-greke-me-iniciative-te-fan-nolit/

 

https://www.kultplus.com/foto-lajm/kisha-shqiptare-ndahet-nga-ajo-greke-me-iniciativen-e-fan-nolit/

 

http://www.thealbanian.co.uk/le-temps-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-grek.html

 

https://medial.mk/le-temps-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/

 

https://www.voal.ch/le-temps-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/

 

https://dosja.al/le-temps-me-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-shkeputet-nga-ajo-greke/

 

http://www.gazetatema.net/2019/12/10/le-temps-me-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/

 

https://tirananews.al/le-temps-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/

 

https://konica.al/2019/12/kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/

 

https://njekomb.org/le-temps-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/

 

https://vloranews.al/kulture/le-temps-me-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/

 

https://www.syri.net/arte-media/300354/le-temps-ne-1921-kisha-shqiptare-u-shkeput-nga-kisha-greke/

 

https://www.koha.mk/le-temps-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/

 

https://kohajone.com/le-temps-1921-kisha-ortodokse-shqiptare-me-iniciative-te-fan-nolit-eshte-shkeputur-nga-ajo-greke/

 

https://www.koha.net/kulture/198363/le-temps-kisha-shqiptare-ndahet-nga-ajo-greke-me-iniciative-te-fan-nolit/

 

https://maqedoniashqiptare.com/2019/12/le-temps-kisha-shqiptare-ndahet-nga-ajo-greke-me-iniciative-te-fan-nolit/