Le Populaire (1939) / Demonstrata anti-italiane e 200 shqiptarëve në Shtetet e Bashkuara


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 9 Prill 2020

 

“Le Populaire” ka botuar, me 17 prill 1939, në ballinë, një shkrim në lidhje me demontrastën e shqiptarëve të Amerikës ndaj pushtimit të Shqipërisë asokohe nga Italia fashiste, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Demonstrata anti-italiane në Shtetet e Bashkuara

 

Nju-Jork, 16 prill.

 

Dyqind shqiptarë që banojnë në Amerikë hynë në konsullatën e përgjithshme italiane në grupe prej njëzet vetash me pankarta që denonconin ndërhyrjen italiane në Shqipëri.

 

Ata paraqitën rezolutën e mëposhtme :

 

Asnjëherë nuk do të nënshtrohemi me zemër ndaj zhdukjes brutale të pavarësisë sonë, por do të vazhdojmë të luftojmë.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-populaire-1939-demonstrata-anti-italiane-e-200-shqiptareve-ne-shtetet-e-bashkuara/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/pushtimi-fashist-demonstrata-anti-italiane-e-200-shqiptareve-ne-shba/

 

http://illyriapress.com/le-populaire-1939-demonstrata-anti-italiane-e-200-shqiptareve-ne-shtetet-e-bashkuara/

 

https://opinion.al/1939-demonstrata-anti-italiane-e-200-shqiptareve-ne-shtetet-e-bashkuara/

 

https://www.voal.ch/le-populaire-1939-demonstrata-anti-italiane-e-200-shqiptareve-ne-shtetet-e-bashkuara/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1270121/le-populaire-1939-demonstrata-anti-italiane-e-200-shqiptareve-ne-shtetet-e-bashkuara/

 

https://www.droni.al/2020/04/09/le-populaire-1939-demostrata-antiitaliane-e-200-shqiptareve-ne-shba/

 

https://dosja.al/demonstrata-anti-italiane-e-200-shqiptareve-ne-shtetet-e-bashkuara/

 

http://www.standard.al/2020/04/09/la-populaire-1939-demonstrata-anti-italiane-e-200-shqiptareve-ne-shba/

 

https://www.balkanweb.com/demonstrata-anti-italiane-e-200-shqiptareve-ne-shtetet-e-bashkuara-ja-cfare-shkruante-gazeta-franceze-me-1939/