Mid–West Free Press (1931) / Mbreti Zog pinte 240 cigare në ditë, ndërsa tani…!


Burimi : Mid–West Free Press, e premte, 16 janar 1931, f.4
Burimi : Mid–West Free Press, e premte, 16 janar 1931, f.4

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 9 Mars 2022

 

“Mid–West Free Press” ka botuar, të premten e 16 janarit 1931, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me sasinë e duhanit që konsumonte mbreti Zog gjatë një dite, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

Mbreti Zog – i Shqipërisë – pinte 240 cigare në ditë!

 

Burimi : Mid–West Free Press, e premte, 16 janar 1931, f.4
Burimi : Mid–West Free Press, e premte, 16 janar 1931, f.4

Mbreti Zog pinte 20 cigare në orë gjatë dymbëdhjetë orëve të punës çdo ditë të javës. Megjithatë, nikotina që vinte nga 240 cigare në ditë tregoi shpejt shëndetin e tij dhe shkaktoi një humbje të konsiderueshme në peshë.

 

Me këshillën e mjekëve të tij, Mbreti Zog e reduktoi zakonin e tij të pirjes së duhanit dhe tani tymos 50 copë në ditë.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/mid-west-free-press-1931-mbreti-zog-pinte-240-cigare-ne-dite-ndersa-tani/Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/mbreti-zog-pinte-240-cigare-ne-dite/

 

https://www.kultplus.com/lajme/kur-mbreti-zog-pinte-240-cigare-ne-dite/

 

https://opinion.al/mid-west-free-press-mbreti-zog-pinte-240-cigare-ne-dite/

 

https://ampress.ca/mid-west-free-press-1931-mbreti-zog-pinte-240-cigare-ne-dite-ndersa-tani/

 

https://konica.al/2022/03/kur-mbreti-i-shqiperise-shokonte/

 

https://vloranews.al/kulture/mbreti-zog-pinte-240-cigare-ne-dite-15-ne-nje-ore/

 

https://alb-spirit.com/2022/03/09/mbreti-zog-shqiperise-pinte-240-cigare-ne-dite/

 

https://www.botasot.info/kultura/1774302/mid-ndash-west-free-press-1931-mbreti-zog-pinte-240-cigare-ne-dite-ndersa-tani-hellip/

 

https://www.mekulipress.com/mbreti-zog-pinte-20-cigare-ne-ore-gjate-dymbedhjete-oreve-te-punes-cdo-dite-te-javes/

 

http://www.arsalbanica.mk/mid-west-free-press-1931-mbreti-zog-pinte-240-cigare-ne-dite-ndersa-tani/