Tempo (1971) / Kur piktori i shquar Ibrahim Kodra vlerësohej me çmimin e veçantë në Paris


Burimi : Tempo, 19 qershor 1971
Burimi : Tempo, 19 qershor 1971

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Mars 2023

 

“Tempo” ka botuar, me 19 qershor 1971, një shkrim në lidhje me vlerësimin e veçantë asokohe të Ibrahim Kodrës në Paris, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Horizontet e reja të Kodrës

 

Burimi : Tempo, 19 qershor 1971
Burimi : Tempo, 19 qershor 1971

Në Paris, ku morën pjesë personalitete të shumta dhe ministri Michel Debré, piktori me origjinë shqiptare (në foto), i cili një pjesë të madhe të veprimtarisë së tij e zhvillon në Itali, mori medaljen e artë dhe diplomën e shoqatës “Arts, sciences et lettres”. Çmimi u motivua nga fakti se arti i Kodrës “ka hapur horizonte të reja për pikturën bashkëkohore”.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/tempo-1971-kur-piktori-i-shquar-ibrahim-kodra-vleresohej-me-cmimin-e-vecante-ne-paris/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://gazetadielli.com/tempo-1971-kur-piktori-i-shquar-ibrahim-kodra-vleresohej-me-cmimin-e-vecante-ne-paris/

 

https://americaneye.al/tempo-1971-kur-piktori-i-shquar-ibrahim-kodra-vleresohej-me-cmimin-e-vecante-ne-paris/

 

https://www.kultplus.com/arti-pamor/392048/

 

https://konica.al/2023/03/kur-piktori-i-shquar-ibrahim-kodra-vleresohej-me-cmimin-e-vecante-ne-paris/

 

https://alb-spirit.com/2023/03/11/tempo1971-kur-ibrahim-kodra-vleresohej-cmimin-e-vecante-ne-paris/

 

https://ampress.ca/tempo-1971-kur-piktori-i-shquar-ibrahim-kodra-vleresohej-me-cmimin-e-vecante-ne-paris/

 

https://opinion.al/1971-kur-piktori-i-shquar-ibrahim-kodra-vleresohej-me-cmimin-e-vecante-ne-paris/

 

https://diasporashqiptare.al/2023/03/11/tempo-1971-kur-piktori-ibrahim-kodra-merrte-vleresimin-e-vecante-ne-paris/