La France (1942) / Premtimi i Sekretarit amerikan të Shtetit, z. Cordell Hull, për Shqipërinë dhe luftëtarët e saj guximtarë


Cordell Hull
Cordell Hull

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 23 Maj 2020

 

“La France” ka botuar, të shtunën e 12 dhjetorit 1942, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me premtimin askokohe të Sekretarit amerikan të Shtetit për Shqipërinë dhe luftëtarët e saj guximtarë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shtetet e Bashkuara dhe Shqipëria

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Uashington, 11 dhjetor. — Z. Cordell Hull i ka premtuar popullit të Shqipërisë që Shtetet e Bashkuara do t’i vijnë në ndihmë dhe do ta dëbojnë pushtuesin nga toka e tij.

 

Pasi tha se Amerika e njihte qëndrimin heroik të popullit shqiptar dhe të luftëtarëve të saj, ai deklaroi :

 

Qeveria dhe populli i Shteteve të Bashkuara po mendojnë ditën kur një ndihmë efektive do të mund t’u jepet këtyre njerëzve guximtarë që po dëbojnë pushtuesin nga shtëpitë e tyre. — (sipas Reuter-it.)

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/la-france-1942-premtimi-i-sekretarit-amerikan-te-shtetit-z-cordell-hull-per-shqiperine-dhe-luftetaret-e-saj-guximtare/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/lufta-e-dyte-boterore-premtimi-i-sekretarit-amerikan-te-shtetit-per-shqiperine/

 

https://www.kultplus.com/lajme/premtimi-i-sekretarit-amerikan-te-shtetit-z-cordell-hull-per-shqiperine-dhe-luftetaret-e-saj-guximtare/

 

https://shqiptarja.com/lajm/premtimi-i-sekretarit-amerikan-per-shqiperine-ne-1942-i-dime-lufterat-heroike-qe-keni-bere-do-tu-ndihmojme

 

https://tirananews.al/la-france-1942-premtimi-i-sekretarit-amerikan-te-shtetit-cordell-hull-per-shqiperine/

 

https://gazetamapo.al/premtimi-i-sekretarit-amerikan-per-shqiperine-ne-1942-i-dime-lufterat-heroike-qe-keni-bere-do-tu-ndihmojme/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1298371/la-france-1942-premtimi-i-sekretarit-amerikan-te-shtetit-z-cordell-hull-per-shqiperine-dhe-luftetaret-e-saj-guximtare/

 

http://www.arsalbanica.mk/la-france-1942-premtimi-i-sekretarit-amerikan-te-shtetit-z-cordell-hull-per-shqiperine-dhe-luftetaret-e-saj-guximtare/

 

https://dosja.al/premtimi-i-sekretarit-amerikan-te-shtetit-cordell-hull-per-shqiperine-dhe-luftetaret-e-saj-guximtare/