Le Gaulois (1913) / Miratimi i Ismail Qemalit për krijimin komitetit shqiptar të Milanos


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 19 Janar 2019

 

“Le Gaulois” ka botuar, të premten e 11 prillit 1913, në faqen n°2,  një shkrim në lidhje me krijimin e një komiteti shqiptar në Milano me miratim të Ismail Qemalit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Një komitet shqiptar

 

Milano, 10 prill.

 

Në mesin e refugjatëve shqiptarë u formua një komitet, nën patronazhin e princit mirditor Bibdoda, me ndihmën e disa personaliteteve të kolonive shqiptare në Shtetet e Bashkuara dhe Itali.

 

Ky komitet, i miratuar nga Ismaïl Qemal Beu, ka për qëllim të informojë opinionin publik evropian mbi kërkesat e kombit shqiptar dhe të mbrojë të drejtat e tij; ai përfshin përfaqësues të krahinave të ndryshme të Shqipërisë;

 

Ky komitet do të fillojë publikimin e një gazete me seli të përkohshme në Milano.

 

M.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-gaulois-1913-miratimi-i-ismail-qemalit-per-krijimin-komitetit-shqiptar-te-milanos/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

http://gazetadielli.com/ismail-qemali-dhe-komiteti-i-milanos/

 

https://www.syri.net/arte-media/225352/komiteti-i-princit-mirditor-bibdoda-per-kombin-shqiptar/

 

http://27.al/1913-ismail-qemali-miratoi-krijimin-e-komitetit-shqiptar-te-milanos-nen-patronazhin-e-princit-mirditor-bib-doda/

 

https://americaneye.al/le-gaulois-miratimi-i-ismail-qemalit-per-krijimin-e-komitetit-shqiptar-te-milanos/

 

http://maqedoniashqiptare.com/2019/01/le-gaulois-1913-miratimi-i-ismail-qemalit-per-krijimin-komitetit-shqiptar-te-milanos/

 

https://www.voal.ch/le-gaulois-1913-miratimi-ismail-qemalit-per-krijimin-komitetit-shqiptar-te-milanos/

 

http://www.njekomb.com/?p=172926

 

http://opinion.al/le-gaulois-miratimi-i-ismail-qemalit-per-komitetin-shqiptar-te-milanos/

 

http://dardaniasacra.njekomb.com/?p=68736

 

https://kosova-sot.info/dossier/348308/legaulois1913miratimiiismailqemalitperkrijiminekomitetitshqiptartemilanos/