Kur 25 studentë shqiptarë u dërguan në kohën e Mbretit Zog për të studiuar në Fakultetet e Mjekësisë në Francë (Comoedia, 1929)


Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve
Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 5 Shkurt 2020

 

“Comoedia” ka botuar, të enjten e 10 tetorit 1929, në faqen n°6, një shkrim në lidhje me dërgimin në Francë të 25 studentëve shqiptarë nga qeveria shqiptare për të studiuar asokohe në Fakultetet e Mjekësisë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Disa studentë shqiptarë në Francë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Qeveria shqiptare ka vendosur të dërgojë 25 bursistë në Fakultetet e Mjekësisë në Francë, të cilët do të ndjekin posaçërisht leksionet e Shërbimit shëndetësor ushtarak.

 

Universiteti i Strasburgut do të marrë 10 studentë, gjë që dëshmon mbi vlerësimin e madh që kanë universitetet franceze jashtë vendit, veçanërisht në Shqipëri.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/kur-25-studente-shqiptare-u-derguan-ne-kohen-e-mbretit-zog-per-te-studiuar-ne-fakultetet-e-mjekesise-ne-france-comoedia-1929/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-25-studente-shqiptare-u-derguan-ne-kohen-e-zogut-per-te-studiuar-ne-fakultetet-e-mjekesise-ne-france/

 

https://www.kultplus.com/foto-lajm/kur-25-studente-shqiptare-u-derguan-ne-kohen-e-mbretit-zog-per-te-studiuar-ne-fakultetet-e-mjekesise-ne-france/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1230170/kur-25-studente-shqiptare-u-derguan-ne-kohen-e-mbretit-zog-per-te-studiuar-ne-fakultetet-e-mjekesise-ne-france-comoedia-1929/

 

https://www.balkanweb.com/kur-25-studente-shqiptare-u-derguan-ne-kohen-e-mbretit-zog-per-te-studiuar-ne-fakultetet-e-mjekesise-ne-france-comoedia-1929/

 

http://www.thealbanian.co.uk/kur-25-studente-shqiptare-u-derguan-ne-kohen-e-mbretit-zog-per-te-studiuar-ne-fakultetet-e-mjekesise-ne-france-comoedia-1929.html

 

https://vloranews.al/kuriozitete/kur-25-studente-shqiptare-u-derguan-ne-kohen-e-mbretit-zog-per-te-studiuar-ne-fakultetet-e-mjekesise-ne-france-comoedia-1929/

 

https://kohajone.com/kur-25-studente-shqiptare-u-derguan-ne-kohen-e-mbretit-zog-per-te-studiuar-ne-fakultetet-e-mjekesise-ne-france-comoedia-1929/

 

https://www.voal.ch/kur-25-studente-shqiptare-u-derguan-ne-kohen-e-mbretit-zog-per-te-studiuar-ne-fakultetet-e-mjekesise-ne-france-comoedia-1929/

 

https://opinion.al/1929-25-studente-u-derguan-per-te-studiuar-per-mjekesi-ne-france/

 

https://njekomb.org/kur-25-studente-shqiptare-u-derguan-ne-kohen-e-mbretit-zog-per-te-studiuar-ne-fakultetet-e-mjekesise-ne-france-comoedia-1929/