Esat Pasha : "Ja kush e di sekretin e parfumit tim !" – Reklama ekskluzive e parfumit të tij në “Le Journal”


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 5 Janar 2020

 

“Le Journal” ka botuar, të dielën e 13 qershorit 1920, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me personin që njihte sekretin e parfumit të Esat Pashë Toptanit dhe vendin ku mund të blihej ai, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Queveria ë Shqipënisë

_________________

QEVERIA E SHQIPËRISË 

________________________

 

Selanik, 1 janar 1919

 

Unë, ESAT PASHA, President i Qeverisë së Shqipërisë, deklaroj se Z. Fernand NONZA, i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrive Aleate të Lindjes, bashkëpunëtor i im, gjatë luftës së 1914 – 1918, është i vetmi që di sekretin e Parfumit Tim.

 

Autorizoj vetëm atë që ta prodhojë dhe ta vë në shitje nën emrin :

 

PARFUMI I ESAT PASHËS

 

Gjenerali ESAT TOPTANI

President i Qeverisë së Shqipërisë

ESATI.

 

 

Shitet në të gjitha Parfumeritë ose dërgohet me postë kundrejt 36.30 frangave në këtë adresë :

 

PARFUMET E ARTIT NONZA, rruga Tronchet nr 8, Paris

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/esat-pasha-ja-kush-e-di-sekretin-e-parfumit-tim-reklama-ekskluzive-e-parfumit-te-tij-ne-le-journal/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-esat-pasha-bente-marketing-reklama-e-parfumit-te-tij-ne-gazeten-franceze/

 

http://www.panorama.com.al/ja-kush-e-di-sekretin-e-parfumit-tim-reklama-qe-esat-pasha-bente-ne-le-journal/

 

https://www.kultplus.com/lajme/esat-pasha-ja-kush-e-di-sekretin-e-parfumit-tim/

 

https://balkanweb.com/esat-pasha-ja-kush-e-di-sekretin-e-parfumit-tim-si-bente-reklame-ne-le-journal/

 

https://opinion.al/reklama-ne-le-journal-esat-pasha-ja-kush-e-di-sekretin-e-parfumit-tim/

 

https://tirananews.al/ja-kush-e-di-sekretin-e-parfumit-tim-reklama-ekskluzive-e-parfumit-te-esat-pashes-ne-le-journal/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1212394/esat-pasha-ja-kush-e-di-sekretin-e-parfumit-tim-ndash-reklama-ekskluzive-e-parfumit-te-tij-ne-le-journal/

 

https://www.javanews.al/retrospektiva-esat-pasha-ja-personi-qe-di-sekretin-e-parfumit-tim-reklama-ne-le-journal/

 

https://www.voal.ch/esat-pasha-ja-kush-e-di-sekretin-e-parfumit-tim-reklama-ekskluzive-e-parfumit-te-tij-ne-le-journal/

 

https://kohajone.com/esat-pasha-ja-kush-e-di-sekretin-e-parfumit-tim-si-bente-reklame-ne-le-journal/

 

https://konica.al/2020/01/presidenti-i-qeverise-se-shqiperise-ia-besoi-sekretin-vetem-zotit-nonza/

 

https://vloranews.al/kulture/ja-kush-e-di-sekretin-e-parfumit-tim-reklama-qe-esat-pasha-bente-ne-le-journal/