Paris-presse (1963) / Fidel Castro do të hapë një ambasadë në Shqipëri


Fidel Castro
Fidel Castro

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 4 Tetor 2020

 

“Paris-presse” ka botuar, të mërkurën e 20 nëntorit 1963, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me dëshirën e Fidel Castro-s për të hapur një ambasadë kubane në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Castro më pranë shqiptarëve

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Havanë, 19 nëntor. – Castro do të hapë një ambasadë në Shqipëri. Një mision diplomatik kuban është aktualisht në Tiranë. Ai u prit në mbërritje nga përfaqësuesit e qeverisë shqiptare dhe ambasadat kineze dhe koreano-veriore.

 

Nga përafrimi i Tiranës me Pekinin, Bashkimi Sovjetik nuk ka më ambasador në Shqipëri dhe të gjitha vendet e Lindjes kanë ndjekur shembullin e tij.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/paris-presse-1963-fidel-castro-do-te-hape-nje-ambasade-ne-shqiperi/. Në rast të kundërt mos e publiko. 

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/deshira-e-fidel-castros-me-1963-per-te-hapur-nje-ambasade-ne-tirane/

 

https://www.balkanweb.com/paris-presse-1963-fidel-castro-do-te-hape-nje-ambasade-ne-shqiperi/

 

https://www.kultplus.com/lajme/pse-do-ta-hapte-fidel-kastro-ambasaden-ne-tirane/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1391201/paris-presse-1963-fidel-castro-do-te-hape-nje-ambasade-ne-shqiperi/

 

https://opinion.al/1963-fidel-castro-do-te-hape-nje-ambasade-ne-shqiperi/

 

http://www.arsalbanica.mk/paris-presse-1963-fidel-castro-do-te-hape-nje-ambasade-ne-shqiperi/

 

https://dosja.al/paris-presse-1963-fidel-castro-do-te-hape-nje-ambasade-ne-shqiperi/

 

https://alb-spirit.com/2020/10/04/paris-presse-1963-fidel-castro-te-hape-ambasaden-ne-shqiperi/