Le Radical (1916) / Kur Esat Pasha uronte kryeministrin serb për marrjen e Manastirit (Telegrami)Nga Aurenc Bebja*, Francë – 27 Shkurt 2020

 

“Le Radical” ka botuar, të mërkurën e 22 nëntorit 1916, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me telegramin e Esat Pashë Toptanit dërguar asokohe kryeministrit serb, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Esat Pasha uron zotin Pashiq

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Korfuz, 21 nëntor.

 

Me rastin e marrjes së Manastirit, Esat Pasha, President i Këshillit Shqiptar, aktualisht në Selanik, i dërgoi Z. Pashiq, Presidentit të Këshillit të Ministrave të Serbisë, telegramin e në vijim :

 

Unë i paraqes Shkëlqesisë Suaj urimet e mia të sinqerta për hyrjen e ushtrisë Aleate në qytetin e parë të atdheut serb.

 

ESAT PASHA

 

Z. Pashiq iu përgjigj këtij telegrami si më poshtë :

 

U përgjigjem me zell urimeve të sinqerta të Shkëlqesisë Suaj që rritën gëzimin që më mbush shpirtin me rastin e marrjes së Manastirit.

 

Ju lutem pranoni urimet e mia të sinqerta për çlirimin e atdheut shqiptar nga zgjedha e armikut.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-radical-1916-kur-esat-pasha-uronte-kryeministrin-serb-per-marrjen-e-manastirit-telegrami/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-esat-pasha-uronte-kryeministrin-serb-per-marrjen-e-manastirit/

 

https://shqiptarja.com/lajm/le-radical-1916-kur-esat-pasha-uronte-kryeministrin-serb-per-marrjen-e-manastirit-telegrami

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1243467/le-radical-1916-kur-esat-pasha-uronte-kryeministrin-serb-per-marrjen-e-manastirit-telegrami/

 

https://alpenews.al/le-radical-1916-kur-esat-pasha-uronte-kryeministrin-serb-per-marrjen-e-manastirit-telegrami/

 

https://www.voal.ch/le-radical-1916-kur-esat-pasha-uronte-kryeministrin-serb-per-marrjen-e-manastirit-telegrami/

 

https://opinion.al/1916-kur-esat-pasha-uronte-kryeministrin-serb-per-marrjen-e-manastirit/

 

https://kohajone.com/le-radical-1916-kur-esat-pasha-uronte-kryeministrin-serb-per-marrjen-e-manastirit-telegrami/

 

https://bulevardionline.com/le-radical-1916-kur-esat-pasha-uronte-kryeministrin-serb-per-marrjen-e-manastirit/