Editoriali i Federatës Panshqiptare Vatra më 1935 : Kabineti i ri qeveritar liberal është efekt i politikës së mençur dhe largpamëse të Ahmet ZogutNga Aurenc Bebja*, Francë – 10 Gusht 2020

 

“Bulletin quotidien de presse étrangère” ka botuar, të martën e 5 nëntorit 1935, në ballinë, një shkrim në lidhje me editorialin e Federatës Panshqiptare Vatra, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Pasqyra e shtypit

Shqipëri

Situata në Shqipëri

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Tiranë, 4 nëntor.

 

Zyra e Shtypit shqiptar raporton : gazeta Vatra (e ka fjalën për gazetën Dielli të Federatës Panshqiptare Vatra), në editorialin e saj, hedh një vështrim retrospektiv të zhvillimit dhe përparimit të bërë gjatë dhjetë viteve të fundit në Shqipëri, nën udhëheqjen e Mbretit Zog I. Ajo vëren se formimi i kabinetit të ri liberal është efekt i politikës së mençur dhe largpamëse të sovranit.

 

Përbërja e kabinetit Frashëri (Mehdi), thotë gazeta, është triumf i dinamizmit të rinisë shqiptare dhe, me formimin e tij, përuron një epokë të re në përparimin kulturor dhe ekonomik të popullit shqiptar. (Havas)

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/editoriali-i-federates-panshqiptare-vatra-me-1935-kabineti-i-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-i-politikes-se-mencur-dhe-largpamese-te-ahmet-zogut/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/vleresimi-i-federates-panshqiptare-vatra-me-1935-per-kabinetin-e-ri-te-zogut/

 

https://www.balkanweb.com/editoriali-i-federates-panshqiptare-vatra-me-1935-kabineti-i-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-i-politikes-se-mencur-dhe-largpamese-te-ahmet-zogut/

 

https://alb-spirit.com/2020/08/10/editoriali-federates-panshqiptare-vatra-1935-kabineti-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-politikes-se-mencur-dhe-largpamese-te-ahmet-zogut/

 

https://dosja.al/editoriali-i-federates-panshqiptare-vatra-me-1935-kabineti-i-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-i-politikes-se-mencur-dhe-largpamese-te-ahmet-zogut/

 

https://tradita.org/2020/08/10/editoriali-i-federates-panshqiptare-vatra-me-1935-kabineti-i-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-i-politikes-se-mencur-dhe-largpamese-te-ahmet-zogut/

 

https://www.voal.ch/editoriali-federates-panshqiptare-vatra-1935-kabineti-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-politikes-se-mencur-dhe-largpamese-te-ahmet-zogut/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1352142/editoriali-i-federates-panshqiptare-vatra-me-1935-kabineti-i-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-i-politikes-se-mencur-dhe-largpamese-te-ahmet-zogut/

 

http://www.arsalbanica.mk/editoriali-i-federates-panshqiptare-vatra-me-1935-kabineti-i-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-i-politikes-se-mencur-dhe-largpamese-te-ahmet-zogut/

 

http://www.standard.al/2020/08/10/editoriali-panashqiptare-vatra-me-1935-kabineti-i-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-i-politikes-se-mencur-largpamese-te-ahmet-zogut/

 

https://njekomb.org/editoriali-i-federates-panshqiptare-vatra-me-1935-kabineti-i-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-i-politikes-se-mencur-dhe-largpamese-te-ahmet-zogut/

 

https://vloranews.al/kulture/editoriali-i-federates-panshqiptare-vatra-me-1935-kabineti-i-ri-qeveritar-liberal-eshte-efekt-i-politikes-se-mencur-dhe-largpamese-te-ahmet-zogut/