L’Univers (1911) / Turqia, e shqetësuar për mikpritjen që iu bë Ismail Qemalit në Vjenë, kërkoi të sqarohej nga ambasadori austriak në Kostandinopojë


Ismail Qemali
Ismail Qemali

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 24 Shkurt 2020

 

“L’Univers” ka botuar, të mërkurën e 19 korrikut 1911, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me shqetësimin e Turqisë mbi suksesin e vizitës së Ismail Qemalit në kryeqytetin austriak, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Vizita e Ismail Qemalit në Vjenë shqetëson Turqinë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Vjenë, 17 korrik.

 

Markezi (Markgrafi) Pallavicini, ambasadori austriak në Kostandinopojë, thuhet se i ka dhënë sqarime Portës së Lartë për mikpritjen që iu bë Ismail Qemalit në Vjenë.

 

Ne e dimë se deputeti shqiptar u prit nga pothuajse të gjithë ambasadorët dhe se gjithashtu pati bisedime shumë cilësore me kontin Kinsky, Z. Rappoport dhe zyrtarë të tjerë në Ballplatz.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-univers-1911-turqia-e-shqetesuar-per-mikpritjen-qe-iu-be-ismail-qemalit-ne-vjene-kerkoi-te-sqarohej-nga-ambasadori-austriak-ne-kostandinopoje/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/lunivers-1911-vizita-e-ismail-qemalit-ne-vjene-shqeteson-turqine/

 

https://shqiptarja.com/lajm/lunivers-1911-turqia-e-shqetesuar-per-mikpritjen-qe-iu-be-ismail-qemalit-ne-vjene-kerkoi-te-sqarohej-nga-ambasadori-austriak

 

https://www.balkanweb.com/lunivers-1911-turqia-e-shqetesuar-per-mikpritjen-qe-iu-be-ismail-qemalit-ne-vjene-kerkoi-te-sqarohej-nga-ambasadori-austriak-ne-kostandinopoje/

 

https://tirananews.al/lunivers-1911-turqia-e-shqetesuar-per-mikpritjen-qe-iu-be-ismail-qemalit-ne-vjene-kerkoi-te-sqarohej-nga-ambasadori-austriak/

 

https://opinion.al/pritja-e-ismail-qemalit-ne-vjene-shqetesoi-porten-e-larte/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1241477/lunivers-1911-turqia-e-shqetesuar-per-mikpritjen-qe-iu-be-ismail-qemalit-ne-vjene-kerkoi-te-sqarohej-nga-ambasadori-austriak-ne-kostandinopoje/

 

https://www.voal.ch/lunivers-1911-turqia-e-shqetesuar-per-mikpritjen-qe-iu-ismail-qemalit-ne-vjene-kerkoi-te-sqarohej-nga-ambasadori-austriak-ne-kostandinopoje/

 

https://njekomb.org/lunivers-1911-turqia-e-shqetesuar-per-mikpritjen-qe-iu-be-ismail-qemalit-ne-vjene-kerkoi-te-sqarohej-nga-ambasadori-austriak-ne-kostandinopoje/

 

https://alpenews.al/lunivers-1911-turqia-e-shqetesuar-per-mikpritjen-qe-iu-be-ismail-qemalit-ne-vjene-kerkoi-te-sqarohej-nga-ambasadori-austriak/

 

https://konica.al/2020/02/mikriptja-europiane-shqetesim-per-turqine/