Le Figaro (1914) / Esat Pasha do të mundohet të bindë shqiptarët që të jetojnë në marrëdhënie të shkëlqyera me serbët


Esat Pashë Toptani
Esat Pashë Toptani

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 27 Janar 2020

 

“Le Figaro” ka botuar, të hënën e 18 tetorit 1914, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me rolin që dëshironte të luante asokohe Esat Pasha në marrëdhëniet midis serbëve dhe shqiptarëve, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shqipëri

Esat Pasha dhe Serbët

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Brindizi, 18 tetor.

 

Esat Pasha sapo ka njoftuar qeverinë serbe se ai është zgjedhur President i Senatit shqiptar dhe është emëruar Komandant i Përgjithshëm i trupave shqiptare.

 

Ai e siguroi qeverinë serbe për disponimet e tij të mira me të, duke deklaruar se do të marrë nën mbrojtjen e tij subjektet serbe që banojnë në Shqipëri.

 

Ai tha se do të punojë për t’i bërë të gjithë bashkatdhetarët e tij të kuptojnë avantazhin që ata kanë për të jetuar në marrëdhënie të shkëlqyera me serbët.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-figaro-1914-esat-pasha-do-te-mundohet-te-binde-shqiptaret-qe-te-jetojne-ne-marredhenie-te-shkelqyera-me-serbet/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/esat-pasha-do-te-punoje-qe-te-binde-shqiptaret-qe-te-jetojne-ne-marredhenie-te-shkelqyera-me-serbet/

 

https://tirananews.al/le-figaro-1914-esat-pasha-do-te-mundohet-te-binde-shqiptaret-qe-te-jetojne-ne-marredhenie-te-shkelqyera-me-serbet/

 

https://www.balkanweb.com/1220642-2/

 

https://shqiptarja.com/lajm/le-figaro-1914-esat-pasha-do-te-mundohet-te-binde-shqiptaret-qe-te-jetojne-ne-marredhenie-te-shkelqyera-me-serbet

 

https://www.gazetaexpress.com/le-figaro-1914-esat-pasha-do-te-mundohet-te-binde-shqiptaret-qe-te-jetojne-ne-marredhenie-te-shkelqyera-me-serbet/

 

https://opinion.al/1914-raportet-e-shqiptareve-dhe-serbeveroli-qe-donte-te-luante-esat-pasha/

 

https://njekomb.org/le-figaro-1914-esat-pasha-do-te-mundohet-te-binde-shqiptaret-qe-te-jetojne-ne-marredhenie-te-shkelqyera-me-serbet/

 

https://vloranews.al/kulture/le-figaro-1914-esat-pasha-do-te-mundohet-te-binde-shqiptaret-qe-te-jetojne-ne-marredhenie-te-shkelqyera-me-serbet/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1224716/le-figaro-1914-esat-pasha-do-te-mundohet-te-binde-shqiptaret-qe-te-jetojne-ne-marredhenie-te-shkelqyera-me-serbet/