Le Matin (1902) / Kërkesat e ambasadës ruse ndaj Portës së Lartë me qëllim ndëshkimin e Isa Boletinit


Isa Boletini
Isa Boletini

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Dhjetor 2019

 

“Le Matin” ka botuar, të shtunën e 8 nëntorit 1902, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me kërkesat e ambasadës ruse ndaj Portës së Lartë me qëllim ndëshkimin e Isa Boletinit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Kërkesat ruse

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Kostandinopojë, 6 nëntor.

 

Ambasada ruse ripërsëriti kërkesat e saj ndaj Portës së Lartë, duke i kërkuar asaj ndëshkimin e liderit shqiptar Isa Boletini.

 

Ky i fundit, i cili ishte dërguar fillimisht në Selanik, u lejua më pas të kthehej në fshatin e tij Boletin, afër Mitrovicës.

 

Ambasada ruse kërkon gjithashtu që të merren masa të mjaftueshme për të siguruar mbrojtjen personale të z. Stcherbin (Çerbin), konsullit rus, në Mitrovicë, i cili gjendet akoma në Kostandinopojë. (Reuter).

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-matin-1902-kerkesat-e-ambasades-ruse-ndaj-portes-se-larte-me-qellim-ndeshkimin-e-isa-boletinit/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/si-rusia-i-kerkoi-portes-se-larte-ndeshkimin-e-isa-boletinit/

 

https://www.kultplus.com/foto-lajm/ambasada-ruse-i-kerkonte-portes-se-larte-te-ndeshkohet-isa-boletini/

 

https://gazetamapo.al/1902-ambasada-ruse-portes-se-larte-te-ndeshkohet-isa-boletini/

 

https://balkanweb.com/le-matin-1902-cfare-iu-kerkua-portes-se-larte-nga-ambasada-ruse-per-isa-boletinin/

 

https://tirananews.al/viti-1902-kur-ambasada-ruse-kerkonte-ndeshkimin-e-isa-boletinit/

 

https://www.koha.net/kulture/198488/me-1902-ambasada-ruse-i-kerkonte-portes-se-larte-te-ndeshkohet-isa-boletini/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1200369/le-matin-1902-kerkesat-e-ambasades-ruse-ndaj-portes-se-larte-me-qellim-ndeshkimin-e-isa-boletinit/

 

https://opinion.al/1902-kerkesat-e-rusise-ndaj-portes-se-larte-per-ndeshkimin-e-isa-boletinit/

 

https://www.voal.ch/le-matin-1902-kerkesat-e-ambasades-ruse-ndaj-portes-se-larte-qellim-ndeshkimin-e-isa-boletinit/

 

https://www.rrokum.tv/?p=289116

 

https://www.gazetaexpress.com/le-matin-1902-cfare-iu-kerkua-portes-se-larte-nga-ambasada-ruse-per-isa-boletinin/

 

https://telegrafi.com/kerkesa-ruse-per-ta-ndeshkuar-isa-boletinin/

 

https://literal.media/Me-1902-Ambasada-ruse-i-kerkonte-Portes-se-Larte-te-ndeshkohet-Isa-Boletini/43205

 

https://www.koha.mk/me-1902-ambasada-ruse-i-kerkonte-portes-se-larte-te-ndeshkohet-isa-boletini/

 

https://www.mekulipress.com/ambasada-ruse-i-kerkonte-portes-se-larte-te-ndeshkohet-isa-boletini/

 

https://www.epokaere.com/1902-ambasada-ruse-portes-se-larte-te-ndeshkohet-isa-boletini/

 

https://360grade.al/317779/le-matin-1902-cfare-iu-kerkua-portes-se-larte-nga-ambasada-ruse-per-isa-boletinin/

 

https://konica.al/2019/12/kur-isa-ishte-shqetesim-per-rusine/

 

https://vloranews.al/kulture/le-matin-1902-kerkesat-e-ambasades-ruse-ndaj-portes-se-larte-me-qellim-ndeshkimin-e-isa-boletinit/