Paris-Midi (1919) / Shqiptarët ortodoksë të Amerikës kundër pretendimeve të atyre të Epirit të Veriut dhe të Jugut


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 15 Mars 2019

 

“Paris-Midi” ka botuar, të dielën e 9 marsit 1919, në ballinë, një shkrim në lidhje me kërkesën e shqiptarëve të Amerikës drejtuar asokohe delegatëve të Shtetit të Pavarur Shqiptar në Konferencën e Paqes, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shqiptarët e Amerikës

 

Shqiptarët ortodoksë të kolonisë së Amerikës (Southbridge dhe Centralfalls), më origjinë nga Korça, Përmeti, Kolonja, Gjirokastra, Leskoviku, Delvina dhe Çamëria, sapo u kanë dërguar delegatëve të Shtetit të Pavarur Shqiptar në Konferencën e Paqes një telegram për të protestuar kundër pretendimeve që përfaqësojnë shqiptarët ortodoksë të Epirit të Veriut dhe të Jugut, të cilët kërkojnë aneksimin e tyre në Greqi.

  

Përkundrazi, dëshira e të gjithë shqiptarëve ortodoksë, refugjatë në Amerikë, është të jenë pjesë e një shteti të pavarur shqiptar. – (Radio.)

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/paris-midi-1919-shqiptaret-ortodokse-te-amerikes-kunder-pretendimeve-te-atyre-te-epirit-te-veriut-dhe-te-jugut/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/paris-midi-1919-shqiptaret-ortodokse-te-amerikes-kunder-pretendimeve-te-atyre-te-epirit-te-veriut-dhe-te-jugut/

 

http://www.kohajone.com/2019/03/15/paris-midi-1919-shqiptaret-ortodokse-te-amerikes-kunder-pretendimeve-te-atyre-te-epirit-te-veriut-dhe-te-jugut/

 

https://balkanweb.com/paris-midi-1919-kerkesa-e-shqiptareve-te-amerikes-per-epirin/

 

http://www.tiranapost.al/paris-midi-1919-kerkesa-e-shqiptareve-te-amerikes-per-epirin/

 

https://www.voal.ch/paris-midi-1919-shqiptaret-ortodokse-te-amerikes-kunder-pretendimeve-te-atyre-te-epirit-te-veriut-dhe-te-jugut/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1049063/paris-midi-1919-shqiptaret-ortodokse-te-amerikes-kunder-pretendimeve-te-atyre-te-epirit-te-veriut-dhe-te-jugut/

 

http://www.njekomb.com/?p=187944