L’Humanité (1950) / Kur Enver Hoxha i dërgonte një letër kryetarit të partisë komuniste franceze pas atentatit “fashist” në qytetin e Auch-it


Burimi : Keystone France Gamma
Burimi : Keystone France Gamma

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 12 Shtator 2020

 

Gazeta pro komuniste “L’Humanité” ka botuar, të shtunën e 21 tetorit 1950, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me letrën e Enver Hoxhës dërguar kryetarit të partisë komuniste franceze pas një atentati që ky i fundit kishte pësuar asokohe në qytetin francez të Auch-it, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Pas atentatit fashist në Auch

Një letër nga Enver Hoxha

(sekretar i përgjithshëm i Partisë së Punës së Shqipërisë)

për Jacques Duclos 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Shoku ynë Jacques Duclos mori, pas atentatit fashist në Auch (qytet në jug-perëndim të Francës), nga i cili mund të kishte humbur jetën, letrën e mëposhtme nga Sekretari i Përgjithshëm i Partisë së Punës së Shqipërisë :

 

Atentati i poshtër për t’i marrë jetën shokut Jacques Duclos i përgatitur nga imperialistët gjakatarë ka zemëruar thellësisht Partinë e Punës dhe masat punëtore të Shqipërisë.

 

Komiteti Qendror i Partisë së Punës së Shqipërisë i shpreh Komitetit Qendror të Partisë Komuniste franceze urimet më të sinqerta të punëtorëve të Shqipërisë për jetën e shpëtuar të shokut Jacques Duclos.

 

Kriminelët imperialistë bënë përpjekje për t’i marrë jetën shokut Duclos sepse ai është një nga aktivistët kryesorë në udhëheqjen e Partisë Komuniste franceze, i cili lufton me vendosmëri për mbrojtjen e paqes, të demokracisë dhe të pavarësisë, dhe drejton klasën punëtore të Francës dhe të gjithë popullin francez në rrugën e miqësisë së pathyeshme me Bashkimin Sovjetik, mbrojtësin e lavdishëm të Paqes dhe Demokracisë në botë.

 

Partia e Punës së Shqipërisë i uron motrës së saj Partisë Komuniste franceze gjithnjë fitore në luftën e saj për pavarësinë e Francës, për fitoren e demokracisë dhe mbrojtjes së paqes në botë.

 

Nënshkruar : Enver Hoxha

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-humanite-1950-kur-enver-hoxha-i-dergonte-nje-leter-kryetarit-te-partise-komuniste-franceze-pas-atentatit-fashist-ne-qytetin-e-auch-it/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/atentati-kur-enver-hoxha-i-dergonte-leter-kryetarit-te-partise-komuniste-franceze/

 

https://www.balkanweb.com/lhumanite-1950-kur-enver-hoxha-i-dergonte-nje-leter-kryetarit-te-partise-komuniste-franceze-pas-atentatit-fashist-ne-qytetin-auch/

 

https://fjala.al/2020/09/12/kur-enver-hoxha-i-dergonte-nje-leter-kryetarit-te-partise-komuniste-franceze-pas-atentatit-fashist-ne-qytetin-auch/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1373124/lhumanite-1950-kur-enver-hoxha-i-dergonte-nje-leter-kryetarit-te-partise-komuniste-franceze-pas-atentatit-fashist-ne-qytetin-e-auch-it/

 

https://alb-spirit.com/2020/09/12/lhumanite-1950-kur-enver-hoxha-dergonte-nje-leter-kryetarit-te-partise-komuniste-franceze-pas-atentatit-fashist-ne-qytetin-e-auch/

 

https://tirananews.al/kreut-te-komunisteve-ne-france-i-bejne-atentat-letra-qe-i-dergoi-enver-hoxha/

 

https://dosja.al/lhumanite-1950-kur-enver-hoxha-i-dergonte-nje-leter-kryetarit-te-partise-komuniste-franceze-pas-atentatit-fashist-ne-qytetin-e-auch-it/

 

https://opinion.al/kur-enver-hoxha-i-dergonte-leter-kryetarit-te-partise-komuniste-franceze/