Viti 1609 / Vargjet e Jacques de La Fons për Skënderbeun në veprën “Le Dauphin”Nga Aurenc Bebja*, Francë – 23 Janar 2019

 

faqen n°200 të poemës me titull “Le Dauphin” të shkrimtarit francez Jacques de La Fons, botuar në Paris në vitin 1609, gjejmë disa vargje dedikuar heroit tonë kombëtar, të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Thuhet se Skënderbeu (ndërsa shteti i tij

lëkundej i shqetësuar nga tërbimet e Muratit)

Bënte gjatë netëve kapjet më të mira të tij

Dhe gjatë netëve më të gjata flinte vetëm dy orë,

Vrojtimet dhe gjaku janë lavdi të frytshme,

Dhe netët më të shkurtra bëjnë ditët më të gjata

Nëse unë do t’i pikturoja lavdinë, do të kisha dashur një figurë (portret) me

Një sy gjithnjë të çelur, fare pa qepallë.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/viti-1609-vargjet-e-jacques-de-la-fons-per-skenderbeun-ne-vepren-le-dauphin/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/vargjet-e-jacques-de-la-fons-ne-vitin-1609-per-skenderbeun/

 

http://www.kohajone.com/2019/01/23/vargjet-e-jacques-de-la-fons-per-skenderbeun-ne-vepren-le-dauphin/

 

https://www.kultplus.com/trashegimia/vargjet-e-jacques-de-la-fons-per-skenderbeun/

 

https://www.voal.ch/viti-1609-vargjet-e-jacques-de-la-fons-per-skenderbeun-ne-vepren-le-dauphin/

 

http://27.al/viti-1609-vargjet-e-shkrimtarit-francez-per-skenderbeun-nese-une-do-ti-pikturoja-lavdine/

 

http://www.thealbanian.co.uk/vargjet-e-jacques-de-la-fons-per-skenderbeun.html

 

https://opinion.al/viti-1609-vargjet-e-jacques-de-la-fons-per-skenderbeun-ne-le-dauphin/

 

https://kosova-sot.info/dossier/349325/viti1609vargjetejacquesdelafonsperskenderbeunneveprenledauphin/

 

http://maqedoniashqiptare.com/2019/01/viti-1609-vargjet-e-jacques-de-la-fons-per-skenderbeun-ne-vepren-le-dauphin/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1017246/viti-1609-vargjet-e-jacques-de-la-fons-per-skenderbeun-ne-vepren-le-dauphin/

 

http://www.njekomb.com/?p=173629