Sqarimi i tri çështjeve nga Ahmet Zogu para Asamblesë Kombëtare (1927) : negociatat e traktateve tregtare, marrëveshja  me Selinë e Shenjtë dhe pakti i Tiranës. (Le Matin)


Ahmet Zogu
Ahmet Zogu

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 17 Shkurt 2019

 

“Le Matin” ka botuar, të shtunën 17 shtatorit 1927, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me sqarimet e mbretit Zog para Asamblesë Kombëtare, të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shqipëria negocion disa traktate tregtare dhe një marrëveshje me Selinë e Shenjtë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Tiranë (Shqipëri), nëpërmjet Londrës, më 16 shtator. Telef. Matin.

 

Në hapjen e Asamblesë Kombëtare, Ahmet Zogu njoftoi se Shqipëria ishte gati të përfundonte disa traktate tregtare me Britaninë e Madhe, Francën, Egjiptin, Turqinë dhe Japoninë dhe se, për më tepër, ajo kishte shpresën për të arritur një marrëveshje me Selinë e Shenjtë.

 

– Shfrytëzoj rastin, shtoi presidenti, për të thënë se thashethemet se pakti i Tiranës ka tjetërsuar pavarësinë e Shqipërisë janë pa asnjë bazë. Në fakt, kjo marrëveshje respekton sovranitetin tonë në kuptimin e plotë të fjalës.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/sqarimi-i-tri-ceshtjeve-nga-ahmet-zogu-para-asamblese-kombetare-1927-negociatat-e-traktateve-tregtare-marreveshja-me-seline-e-shenjte-dhe-pakti-i-tiranes-le-matin/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/sqarimi-i-tri-ceshtjeve-nga-ahmet-zogu-para-asamblese-kombetare-1927/

 

http://www.kohajone.com/2019/02/17/sqarimi-i-tri-ceshtjeve-nga-ahmet-zogu-para-asamblese-kombetare-1927/

 

https://opinion.al/sqarimi-i-tri-ceshtjeve-nga-ahmet-zogu-para-asamblese-kombetare/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1032653/sqarimi-i-tri-ceshtjeve-nga-ahmet-zogu-para-asamblese-kombetare-1927-negociatat-e-traktateve-tregtare-marreveshja-me-seline-e-shenjte-dhe-pakti-i-tiranes-le-matin/

 

http://www.njekomb.com/?p=180749

 

http://gazeta-shqip.com/lajme/2019/02/18/ahmet-zogu-njofton-ne-asamble-disa-traktate-tregtare-me-vende-te-fuqishme-1927/

 

https://alpenews.al/dossier-sqarimi-i-tri-ceshtjeve-nga-ahmet-zogu-para-asamblese-kombetare

 

http://lexo.com.al/sqarimi-i-tri-ceshtjeve-nga-ahmet-zogu-para-asamblese-kombetare/