La Stampa (1940) / Telegrami i Ernest Koliqit drejtuar Kontit Ciano


Ernest Koliqi
Ernest Koliqi

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 10 Korrik 2021

 

“La Stampa” ka botuar, të shtunën e 30 marsit 1940, në ballinë, telegramin e Ernest Koliqit dërguar asokohe Kontit Ciano, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Një telegram për Kontin Ciano nga Ministri Koliqi

 

Burimi : La Stampa, e shtunë, 30 mars 1940, ballinë
Burimi : La Stampa, e shtunë, 30 mars 1940, ballinë

Romë, 29 mars.

 

Ministri i Arsimit Publik shqiptar Koliqi, duke përfunduar udhëtimin e tij në Itali me 250 studentë shqiptarë, i ka dërguar Kontit Ciano telegramin në vijim :

 

Duke u kthyer në Shqipëri, ne mbajmë një kujtim të përjetshëm të fjalëve tuaja, të cilat janë një ogur i sigurt për të ardhmen e dy vendeve tona. Ju lutemi, Shkëlqesi, t’i transmetoni Duçes përkushtimin tonë të pandryshueshëm dhe besnikërinë “schipetara”, të gjallëruar nga bashkësia e frytshme me Rininë (fashiste) Italiane – Ministri Koliqi.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/la-stampa-1940-telegrami-i-ernest-koliqit-drejtuar-kontit-ciano/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/la-stampa-1940-telegrami-i-ernest-koliqit-drejtuar-kontit-ciano/

 

https://www.kultplus.com/libri/telegrami-i-ernest-koliqit-drejtuar-kontit-ciano/

 

https://konica.al/2021/07/besnikeria-schipetara-koliqi-i-shkruante-duces/

 

https://opinion.al/1940-telegrami-i-ernest-koliqit-drejtuar-kontit-ciano/

 

https://tirananews.al/la-stampa-1940-telegrami-i-ernest-koliqit-drejtuar-kontit-ciano/

 

https://dosja.al/la-stampa-1940-telegrami-i-ernest-koliqit-drejtuar-kontit-ciano/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1625077/la-stampa-1940-telegrami-i-ernest-koliqit-drejtuar-kontit-ciano/