Ce soir (1939) / Faik Konica nga Uashingtoni : “Pushtuesit nuk do të arrijnë të shkatërrojnë as qeverinë time, as shpirtin e popullit tim.”


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 8 Prill 2018

 

“Ce soir” ka botuar, të hënën e 10 prillit 1939, në faqen n°3, deklaratën e patriotit shqiptar, Faik Konica, në lidhje me pushtimin e Shqipërisë nga Italia fashiste. Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, ka sjellë për publikun shqiptar, tekstin e gazetës franceze :

 

Një deklaratë nga Ministri i Shqipërisë në Shtetet e Bashkuara

 

Uashington, 9 prill. - Z. Faik Konica, Ministër i Shqipërisë në Shtetet e Bashkuara, tha në një radio transmetim se qeveria e tij do të vazhdojë të ekzistojë, edhe nëse ai bëhej i padukshëm.

 

“Nuk do të arrijnë të shkatërrojnë as qeverinë time, as shpirtin e popullit tim.” – deklaroi ai, duke treguar se kishte për qëllim të mbante hapur legatën e Shqipërisë në Uashington.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/ce-soir-1939-faik-konica-nga-uashingtoni-pushtuesit-nuk-do-te-arrijne-te-shkaterrojne-as-qeverine-time-as-shpirtin-e-popullit-tim/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

http://illyriapress.com/ce-soir-1939-faik-konica-nga-uashingtoni-pushtuesit-nuk-do-te-arrijne-te-shkaterrojne-as-qeverine-time-as-shpirtin-e-popullit-tim/

 

https://americaneye.al/ce-soir-1939-konica-nga-uashingtoni-pushtuesit-nuk-te-arrijne-te-shkaterrojne-shpirtin-e-popullit-tim/

 

http://www.shkoder.info/2018/04/11/ja-cfare-shkruante-nga-uashingtoni-faik-konica-per-pushtuesit-ne-shqiperi/

 

https://www.voal.ch/ce-soir-1939-faik-konica-nga-uashingtoni-pushtuesit-nuk-te-arrijne-te-shkaterrojne-qeverine-time-shpirtin-e-popullit-tim/

 

https://www.syri.net/arte-media/151262/faik-konica-me-9-prill-39-pushtuesit-nuk-do-te-arrijne-te-shkaterrojne-as-qeverine-time-as-shpirtin-e-popullit-tim/

 

http://www.civitas.al/civitas-plus/konica-nga-usa-nuk-do-arrijne-te-shkaterrojne-as-qeverine-time-as-shpirtin-e-popullit-tim

 

http://opinion.al/faik-konica-nga-uashingtoni-pushtuesit-nuk-do-te-arrijne-te-shkaterrojne-as-qeverine-time-as-shpirtin-e-popullit-tim/

 

http://www.bota.al/2018/04/ce-soir-1939-faik-konica-nga-uashingtoni-pushtuesit-nuk-do-te-arrijne-te-shkaterrojne-as-qeverine-time-as-shpirtin-e-popullit-tim/

 

https://vloranews.net/konica-nga-uashingtoni-pushtuesit-nuk-do-te-arrijne-te-shkaterrojne-as-qeverine-time-as-shpirtin-e-popullit-tim/

 

http://autochthonous.njekomb.com/?p=15873

 

https://www.zgjohushqiptar.al/2018/04/faik-konica-nga-uashingtoni-pushtuesit-nuk-do-te-arrijne-te-shkaterrojne-as-qeverine-time-as-shpirtin-e-popullit-tim/