La République (1929) / Si u prit Mbreti Zog në Kongresin mysliman të Tiranës ?


Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve
Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 8 Shkurt 2020

 

“La République” ka botuar, të hënën e 8 korrikut 1929, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me organizimin e një kongresi mysliman në Tiranë dhe praninë e Mbretit Zog gjatë zhvillimit të tij, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

Myslimanët shqiptarë mbajtën një kongres

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Tiranë, 7 korrik. – Një kongres myslimanësh u mblodh në Tiranë për të diskutuar reformat që janë të nevojshme pas hyrjes në zbatim të kodit të ri civil.

 

Pasi u njohën me programin e ditës, delegatët pritën mes brohoritjeve mbretin e Shqipërisë, reformatorin e madh të vendit.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/la-republique-1929-si-u-prit-mbreti-zog-ne-kongresin-mysliman-te-tiranes/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/si-u-prit-mbreti-zog-ne-kongresin-mysliman-te-tiranes/

 

https://www.balkanweb.com/la-republique-1929-si-u-prit-mbreti-zog-ne-kongresin-mysliman-te-tiranes/

 

https://shqiptarja.com/lajm/si-u-prit-mbreti-zog-ne-kongresin-mysliman-te-tiranes

 

https://www.voal.ch/la-republique-1929-si-u-prit-mbreti-zog-ne-kongresin-mysliman-te-tiranes/

 

https://startnews.al/2020/02/08/la-republique-1929-si-u-prit-mbreti-zog-ne-kongresin-mysliman-te-tiranes/

 

https://javanews.al/si-u-prit-mbreti-zog-ne-kongresin-mysliman-te-tiranes/

 

https://tirananews.al/la-republique-1929-si-u-prit-mbreti-zog-ne-kongresin-mysliman-te-tiranes/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1231703/la-republique-1929-si-u-prit-mbreti-zog-ne-kongresin-mysliman-te-tiranes/