La Revue d’Orient (1899) / Kur paria e Shkodrës i kërkonte Portës së Lartë autorizimin për ndriçimin e liqenit dhe brigjeve të tij me dritë elektrikeNga Aurenc Bebja*, Francë – 5 Shkurt 2022

 

“La Revue d’Orient” ka botuar, me 10 maj1899, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me kërkesën e veçantë asokohe të parisë së Shkodrës drejtuar Portës së Lartë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Energjia elektrike në Shqipëri – Sipas asaj që na thonë nga Kostandinopoja, disa të njohur në Shkodër të Shqipërisë i kanë kërkuar Portës së Lartë autorizimin për ndriçimin e liqenit të Shkodrës dhe brigjeve të tij me dritë elektrike, për të bërë të mundur lundrimin gjatë natës, ashtu siç është bërë me Kanalin e Suezit.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/la-revue-d-orient-1899-kur-paria-e-shkodres-i-kerkonte-portes-se-larte-autorizimin-per-ndricimin-e-liqenit-dhe-brigjeve-te-tij-me-drite-elektrike/Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-paria-e-shkodres-me-1899-i-kerkoi-portes-se-larte-autorizimin-per-ndricimin-e-liqenit-te-shkodres/

 

https://www.kultplus.com/lajme/la-revue-dorient-kur-paria-e-shkodres-i-kerkonte-portes-se-larte-ndricimin-e-liqenit-3/

 

https://27.al/1899-kur-paria-e-shkodres-i-kerkonte-portes-se-larte-autorizimin-per-ndricimin-e-liqenit-dhe-brigjeve-te-tij-me-drite-elektrike/

 

https://drini.us/la-revue-dorient-1899-kur-paria-e-shkodres-i-kerkonte-portes-se-larte-autorizimin-per-ndricimin-e-liqenit-dhe-brigjeve-te-tij-me-drite-elektrike/

 

https://opinion.al/1899-kur-paria-e-shkodres-i-kerkonte-portes-se-larte-ndricimin-e-liqenit/

 

https://ampress.ca/la-revue-dorient-1899-kur-paria-e-shkodres-i-kerkonte-portes-se-larte-autorizimin-per-ndricimin-e-liqenit-dhe-brigjeve-te-tij-me-drite-elektrike

 

https://alb-spirit.com/2022/02/05/kur-paria-e-shkodres-kerkonte-portes-se-larte-autorizimin-per-ndricimin-e-liqenit/

 

https://ulqini-online.com/sajti/?p=30959