Paris-midi (1943) / Ushtarët gjermanë kanë marrë urdhërin që të mbrojnë Shqipërinë nga pushtuesit dhe komunizmi


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Janar 2019

 

“Paris-midi” ka botuar, të hënën e 13 shtatorit 1943, në faqen n°2,  një shkrim në lidhje me qëllimin e ndërhyrjes së trupave gjermane në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Thirrjet e gjermanëve ndaj popullatës shqiptare

 

Thirrjet (traktet) e shpërndara nga trupat gjermane për popullatën shqiptare thonë se trupat janë urdhëruar që të mbrojnë Shqipërinë kundër një pushtimi anglo-amerikan. Gjermania do të ishte e vendosur t’i përgjigjej dëshirave të popullit shqiptar që të jetë zotërues i fateve të tij. Asgjë nuk e kundërshton pavarësinë e njerëzve të guximshëm shqiptarë, sepse Gjermania nuk synon t’i dominojë, por vetëm të mbrojë vendin nga pushtimi dhe komunizmi.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/paris-midi-1943-ushtaret-gjermane-kane-marre-urdherin-qe-te-mbrojne-shqiperine-nga-pushtuesit-dhe-komunizmi/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://opinion.al/1943-gjermania-synon-te-mbroje-shqiperine-nga-pushtimi-dhe-komunizmi/

 

https://www.voal.ch/paris-midi-1943-ushtaret-gjermane-kane-marre-urdherin-qe-te-mbrojne-shqiperine-nga-pushtuesit-dhe-komunizmi/

 

https://27.al/paris-midi1943-ushtaret-gjermane-urdherohen-te-mbrojne-shqiperine-nga-pushtuesit-dhe-komunizmi/

 

https://americaneye.al/paris-midi-1943-gjermania-kerkon-te-mbroje-shqiperine-nga-pushtimi-anglo-amerikan-dhe-komunizmi/