Kur mbretëria shqiptare njihte qeverinë e gjeneralit Franko të Spanjës (1936)


Gjenerali Franko i Spanjës
Gjenerali Franko i Spanjës

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 10 Qershor 2019

 

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të shtunën e 28 nëntorit 1936, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me njohjen asokohe të qeverisë së gjeneralit Franko të Spanjës nga mbretëria shqiptare, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shqipëria njeh qeverinë e Frankos

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Në Tiranë, Zyra e shtypit shqiptar publikon shkresën në vijim :

 

Qeveria Mbretërore e Shqipërisë, duke konsideruar se pjesa më e madhe e territorit spanjoll është nën autoritetin e qeverisë nacionaliste të Burgosit dhe që në pjesët e tjera të Spanjës asnjë autoritet nuk ushtrohet nga një qeveri tjetër, sjell në vëmendjen e gjeneralit Franko njohjen e qeverisë së tij nga Shqipëria.

 

Kjo njohje është gjithashtu pjesë e natyrshme e politikës antikomuniste të praktikuar nga Qeveria Mbretërore Shqiptare.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/kur-mbreteria-shqiptare-njihte-qeverine-e-gjeneralit-franko-te-spanjes-1936/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-shqiperia-njihte-qeverine-e-gjeneralit-franko-te-spanjes/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1101962/kur-mbreteria-shqiptare-njihte-qeverine-e-gjeneralit-franko-te-spanjes-1936/

 

http://www.tiranapost.al/kur-mbreteria-shqiptare-njihte-qeverine-e-gjeneralit-franko-te-spanjes-1936/

 

https://27.al/kur-mbreteria-shqiptare-njihte-qeverine-e-gjeneralit-franko-te-spanjes-1936/

 

https://opinion.al/1936-qeveria-shqiptare-njohu-qeverine-e-gjeneral-frankos-te-spanjes/

 

http://maqedoniashqiptare.com/2019/06/kur-mbreteria-shqiptare-njihte-qeverine-e-gjeneralit-franko-te-spanjes-1936/

 

https://www.voal.ch/kur-mbreteria-shqiptare-njihte-qeverine-e-gjeneralit-franko-te-spanjes-1936/