Paris-presse (1962) / Qeveria e Enver Hoxhës detyron rreth 100 oficerë dhe nëpunës civilë shqiptarë të ndahen me gratë e tyre ruseNga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Tetor 2020

 

“Paris-presse” ka botuar, të dielën e 14 janarit 1962, në ballinë, një shkrim në lidhje me vendimin mizor të regjimit diktatorial të Enver Hoxhës ndaj shqiptarëve të martuar asokohe me shtetase ruse, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shqiptarët të ndarë nga gratë e tyre ruse

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Tiranë, 13 janar.

 

Rreth 100 oficerë dhe nëpunës civilë shqiptarë janë detyruar të ndahen nga gratë e tyre, sepse ato janë me origjinë ruse. Qeveria e Enver Hoxhës dëboi, tre ditë më parë, gratë ruse të martuara me shqiptarët në kohën kur ata ishin studentë në Moskë.

 

Vetëm disa nga burrat e tyre guxuan të shkonin në aeroport për t’u dhënë lamtumirën e fundit grave të tyre.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/paris-presse-1962-qeveria-e-enver-hoxhes-detyron-rreth-100-oficere-dhe-nepunes-civile-shqiptare-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-qeveria-e-enver-hoxhes-detyroi-100-oficere-dhe-nepunes-civile-te-ndaheshin-nga-grate-e-tyre-ruse/

 

https://www.kultplus.com/lajme/qeveria-e-enver-hoxhes-detyronte-oficeret-dhe-nepunesit-shqiptare-te-ndahen-nga-grate-e-tyre-ruse/

 

https://gazetamapo.al/qeveria-e-enver-hoxhes-detyroi-rreth-100-oficere-dhe-nepunes-civile-shqiptare-te-ndaheshin-me-grate-ruse/

 

https://www.syri.net/arte-media/374840/gazeta-franceze-ne-1962-enver-hoxha-detyron-100-oficere-dhe-zyrtare-te-ndahen-nga-grate-ruse/

 

https://tirananews.al/vetem-disa-guxuan-tu-japin-lamtumiren-si-i-detyroi-hoxha-shqiptaret-te-ndaheshin-nga-grate-ruse/

 

https://alb-spirit.com/2020/10/14/paris-presse-1962-qeveria-e-enver-hoxhes-detyron-rreth-100-oficere-dhe-nepunes-civile-shqiptare-te-ndahen-grate-e-tyre-ruse/

 

http://www.arsalbanica.mk/paris-presse-1962-qeveria-e-enver-hoxhes-detyron-rreth-100-oficere-dhe-nepunes-civile-shqiptare-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse/

 

https://njekomb.org/paris-presse-1962-qeveria-e-enver-hoxhes-detyron-rreth-100-oficere-dhe-nepunes-civile-shqiptare-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse/

 

https://shqiptarja.com/lajm/parispresse-1962-enver-hoxha-detyron-rreth-100-shqiptare-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse

 

http://www.gazetatema.net/2020/10/14/paris-presse-me-1962-qeveria-e-enver-hoxhes-detyron-rreth-100-oficere-dhe-nenpunes-civile-shqiptare-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse/

 

https://opinion.al/qeveria-e-enver-hoxhes-detyron-nepunesit-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse/

 

https://dosja.al/paris-presse1962-qeveria-e-enver-hoxhes-detyron-rreth-100-oficere-dhe-nenpunes-civile-shqiptare-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1399176/paris-presse-1962-qeveria-e-enver-hoxhes-detyron-rreth-100-oficere-dhe-nepunes-civile-shqiptare-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse/

 

https://observerkult.com/kur-enver-hoxha-detyroi-rreth-100-shqiptare-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse/

 

https://tetova1.com/qeveria-e-enver-hoxhes-detyron-nepunesit-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse/

 

https://bulevardionline.com/2020/10/14/paris-presse-me-1962-qeveria-e-enver-hoxhes-detyron-rreth-100-shqiptare-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse/

 

https://reporteri.net/shqiperia/si-i-kishte-detyruar-enver-hoxha-rreth-100-oficere-dhe-nepunes-civile-shqiptare-te-ndaheshin-me-grate-ruse/

 

https://gazetainfokus.com/si-i-kishte-detyruar-enver-hoxha-rreth-100-oficere-dhe-nepunes-civile-shqiptare-te-ndaheshin-me-grate-ruse/

 

https://www.pacensure.com/si-i-kishte-detyruar-ever-hoxha-rreth-100-oficere-te-ndaheshin-me-grate-ruse/

 

https://www.shkodraweb.com/dossier-enver-hoxha-detyron-rreth-100-shqiptare-te-ndahen-me-grate-e-tyre-ruse-shtypi-francez-ne-1962-in/