L’Echo de Paris (1912) / Ismail Qemali – ministrave të Fuqive të Mëdha : “Ndërhyni që t’u jepet fund armiqësive greko-turke, përndryshe Shqipëria…”


Ismail Qemali
Ismail Qemali

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 20 Shkurt 2020

 

“L’Echo de Paris” ka botuar, të dielën e 29 dhjetorit 1912, në faqen n°3, një telegram të Ismail Qemalit drejtuar asokohe ministrave të Fuqive të Mëdha, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

Një telegram nga kreu i qeverisë së përkohshme shqiptare për fuqitë e mëdha

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

(Nga korrespondenti ynë i veçantë)

 

Romë, 28 dhjetor.

 

Qemal Pasha, kreu i qeverisë së përkohshme shqiptare, i ftoi ministrant e fuqive të mëdha, nëpërmjet një telegrami, që të ndërhynin sa më shpejt, për t’u dhënë fund armiqësive midis Greqisë dhe Turqisë, “sepse zgjatja e luftës, thotë Qemal Pasha, do të shkaktonte në Shqipëri, gërmadha dhe plagë të të gjitha llojeve, dhe përfundimisht do ta dërgonte këtë vend të shkretë në rraskapitje dhe uri”. — C.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-echo-de-paris-1912-ismail-qemali-ministrave-te-fuqive-te-medha-nderhyni-qe-t-u-jepet-fund-armiqesive-greko-turke-perndryshe-shqiperia/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/ismail-qemali-fuqive-te-medha-nderhyni-qe-ti-jepet-fund-armiqesise-greko-turke-ndryshe-shqiperia/

 

https://shqiptarja.com/lajm/telegrami-i-ismail-qemalit-ne-1912-per-fuqite-e-medha-nderhyni-perndryshe-shqiperia

 

https://www.balkanweb.com/do-shkaktonte-germadha-e-plage-zbulohet-telegrami-i-ismail-qemalit-per-ministrat-e-fuqive-te-medha-nderhyni-sa-me-shpejt/

 

https://tirananews.al/nderhyni-qe-tu-jepet-fund-armiqesive-greko-turke-perndryshe-shqiperia-cfare-i-tha-ismail-qemali-fuqive-te-medha/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1239174/lecho-de-paris-1912-ismail-qemali-ndash-ministrave-te-fuqive-te-medha-nderhyni-qe-tu-jepet-fund-armiqesive-greko-turke-perndryshe-shqiperia-hellip/

 

https://opinion.al/ismail-qemali-ministrave-te-fuqive-te-medhanderhyni-qe-tu-jepet-fund/

 

https://360grade.al/336553/do-shkaktonte-germadha-e-plage-zbulohet-telegrami-i-ismail-qemalit-per-ministrat-e-fuqive-te-medha-nderhyni-sa-me-shpejt/

 

https://javanews.al/telegrami-i-ismail-qemalit-ne-1912-per-fuqite-e-medha-nderhyni-perndryshe-do-kete-plage-e-germadha/

 

https://dosja.al/dosja-ismail-qemali/

 

https://vloranews.al/kulture/lecho-de-paris-1912-ismail-qemali-ministrave-te-fuqive-te-medha-nderhyni-qe-tu-jepet-fund-armiqesive-greko-turke-perndryshe-shqiperia/

 

http://www.thealbanian.co.uk/lecho-de-paris-1912-ismail-qemali-ministrave-te-fuqive-te-medha-nderhyni-qe-tu-jepet-fund-armiqesive-greko-turke-perndryshe-shqiperia.html