Le Monde (1992) / Kthimi i shkrimtarit Ismail Kadare në Shqipëri pas azilit politik në Francë. Ja fjalët e para që shprehu sapo zbriti nga avioni.Nga Aurenc Bebja*, Francë – 25 Qershor 2021

 

Prestigjozja “Le Monde” ka botuar, të premten e 8 majit 1992, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me kthimin asokohe të shkrimtarit Ismail Kadare në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Ismail Kadare mbërriti në Tiranë.

 

Burimi : Le Monde, 8 maj 1992, f.3
Burimi : Le Monde, 8 maj 1992, f.3

— Në ekzil për dy vjet në Francë, shkrimtari pesëdhjetë e gjashtë vjeçar Ismail Kadare u kthye në Shqipëri të mërkurën e 6 majit. « Unë mbështes demokracinë dhe qeverinë demokratike dhe do të qëndroj këtu, » tha ai kur zbriti nga avioni (Le Monde, 7 maj). — (Reuter).

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-monde-1992-kthimi-i-shkrimtarit-ismail-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france-ja-fjalet-e-para-qe-shprehu-sapo-zbriti-nga-avioni/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kthimi-i-kadarese-pas-azilit-politik-ne-france-fjalet-e-para-qe-tha-sapo-zbriti-nga-avioni/

 

http://www.illyria.com/le-monde-1992-kthimi-i-shkrimtarit-ismail-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france-ja-fjalet-e-para-qe-shprehu-sapo-zbriti-nga-avioni/

 

https://www.kultplus.com/lajme/kthimi-i-shkrimtarit-ismail-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-dhe-fjale-t-e-para-qe-shprehu-sapo-zbriti-nga-avioni/

 

https://www.balkanweb.com/le-monde-1992-kthimi-i-shkrimtarit-ismail-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france-ja-fjalet-e-para-qe-shprehu-sapo-zbriti-nga-avioni/

 

https://dosja.al/le-monde-1992-kthimi-i-shkrimtarit-ismail-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france-ja-fjalet-e-para-qe-shprehu-sapo-zbriti-nga-avioni-nga-aurenc-bebja-france/

 

https://botapress.info/le-monde-1992-kthimi-i-shkrimtarit-ismail-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france-ja-fjalet-e-para-qe-shprehu-sapo-zbriti-nga-avioni/

 

https://alb-spirit.com/2021/06/25/le-monde-1992-kthimi-shkrimtarit-ismail-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france-fjalet-e-para-qe-shprehu-sapo-zbriti-nga-avioni/

 

https://www.hapur.al/2021/06/25/le-monde-1992-kthimi-i-shkrimtarit-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france-ja-fjalet-e-para-qe-shprehu-sapo-zbriti-nga-avioni/

 

https://gotanews.tv/le-monde-1992-kthimi-i-shkrimtarit-ismail-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france/

 

https://observerkult.com/kthimi-i-ismail-kadares-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france-ja-fjalet-e-para-qe-i-tha-sapo-zbriti-nga-avioni/

 

https://opinion.al/1992-kthimi-i-ismail-kadares-nga-azili-politik-ctha-sa-zbriti-nga-avioni/

 

https://albuktv.com/1992-kthimi-i-ismail-kadares-nga-azili-politik-ctha-sa-zbriti-nga-avioni/

 

https://tirananews.al/le-monde-1992-kthimi-i-shkrimtarit-ismail-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france-ja-fjalet-e-para-qe-shprehu-sapo-zbriti-nga-avioni/