L’Eclair (1913) / Esat Pasha kërkon afrimin midis Serbisë dhe Shqipërisë


Esat Pasha (Excelsior, 8 shkurt 1913, Ballinë) - Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Esat Pasha (Excelsior, 8 shkurt 1913, Ballinë) - Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 28 Prill 2020

 

“L’Eclair” ka botuar, të shtunën e 18 tetorit 1913, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me dëshirën e Esat Pashë Toptanit për forcimin e marrëdhënieve midis Serbisë dhe Shqipërisë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Esat Pasha dëshiron të bashkëpunojë me Serbinë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Vjenë, 17 tetor. – Ministri shqiptar i Punëve të Jashtme dhe Senati i ri i krijuar nga Esat Pasha u kanë telegrafuar gazetave të Vjenës që Senati shqiptar, me propozim të Esat Pashës, ka vendosur të dërgojë pranë shtabit serb Mehmet Beun për të negociuar rreth tërheqjes së trupave nga Shqipëria dhe përpjekjen e një afrimi midis dy vendeve.

 

Mehmet beu është nisur tashmë me kompetenca të plota për t’i dhënë garancitë komandantit serb.

 

Esat Pasha është e angazhuar për ruajtjen e rendit në kufirin serbo-shqiptar.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-eclair-1913-esat-pasha-kerkon-afrimin-midis-serbise-dhe-shqiperise/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-esat-pasha-kerkonte-afrimin-e-shqiperise-me-serbine/

 

https://opinion.al/1913-esat-pasha-kerkon-afrimin-midis-serbise-dhe-shqiperise/

 

https://dosja.al/esat-pasha-kerkon-afrimin-midis-serbise-dhe-shqiperise/

 

https://kohajone.com/viti-1913-gazeta-franceze-leclair-esat-pasha-kerkon-afrimin-midis-serbise-dhe-shqiperise/

 

http://www.gazetatema.net/2020/04/28/viti-1913-leclair-esat-pasha-kerkon-afrimin-midis-serbise-dhe-shqiperise/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1281580/leclair-1913-esat-pasha-kerkon-afrimin-midis-serbise-dhe-shqiperise/

 

https://konica.al/2020/04/esat-pasha-kerkon-afrimin-midis-serbise-dhe-shqiperise/

 

https://tiranatoday.al/1913-esat-pasha-kerkon-afrimin-midis-serbise-dhe-shqiperise/

 

https://alb-spirit.com/2020/04/28/1913-esat-pashe-toptani-kerkon-afrimin-midis-serbise-dhe-shqiperise/

 

https://gazetamapo.al/leclair-1913-esat-pasha-kerkon-afrim-midis-serbise-dhe-shqiperise/