Le Figaro (1922) / Mësimi i gjuhës esperanto në Shqipëri i detyrueshëm në të gjitha shkollat e mesme dhe profesionale!


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 28 Maj 2020

 

“Le Figaro” ka botuar, të dielën e 30 korrikut 1922, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me mësimin asokohe të gjuhës artificiale esperanto në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Suksesi i gjuhës esperanto

 

Kush do të guxonte të pretendojë se gjuha esperanto nuk është gati të pushtojë botën ?

 

Qeveria shqiptare sapo ka njoftuar Lidhjen e Kombeve se ka bërë të detyrueshëm mësimin e esperantos në të gjitha shkollat e mesme (!) dhe ato profesionale në Shqipëri.

 

Kjo do t’i japë një ndihmë të madhe përhapjes së kësaj gjuhe.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-figaro-1922-mesimi-i-gjuhes-esperanto-ne-shqiperi-i-detyrueshem-ne-te-gjitha-shkollat-e-mesme-dhe-profesionale/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/le-figaro-1922-mesimi-i-gjuhes-esperanto-ne-shqiperi-i-detyrueshem-ne-te-gjitha-shkollat/

 

https://tirananews.al/viti-1922-kur-ne-shqiperi-studimi-i-gjuhes-esperanto-ishte-i-detyrueshem-ne-shkolla/

 

http://www.arsalbanica.mk/le-figaro-1922-mesimi-i-gjuhes-esperanto-ne-shqiperi-i-detyrueshem-ne-te-gjitha-shkollat-e-mesme-dhe-profesionale/

 

http://www.standard.al/2020/05/28/mesimi-i-gjuhes-esperanto-ne-shqiperi-i-detyrueshem-ne-te-gjitha-shkollat-e-mesme-dhe-profesionale/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1301210/le-figaro-1922-mesimi-i-gjuhes-esperanto-ne-shqiperi-i-detyrueshem-ne-te-gjitha-shkollat-e-mesme-dhe-profesionale/

 

https://dosja.al/mesimi-i-gjuhes-esperanto-ne-shqiperi-i-detyrueshem-ne-te-gjitha-shkollat-e-mesme-dhe-profesionale/

 

https://www.voal.ch/le-figaro-1922-mesimi-gjuhes-esperanto-ne-shqiperi-detyrueshem-ne-te-gjitha-shkollat-e-mesme-dhe-profesionale/