International Herald Tribune (1979) / Mbretëresha Susan e Shqiptarëve kërkoi rinovimin e pasaportës së saj australiane, por Australia i dha një me emër tjetër


Mbetëresha Susan e shqiptarëve
Mbetëresha Susan e shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 28 Korrik 2021

 

“International Herald Tribune” ka botuar, me 16 tetor 1979, në faqen n°7, një shkrim në lidhje me incidentin diplomatik të rinovimit të pasaportës australiane të Mbretëreshës Susan, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Gruas së mbretit në ekzil i është mohuar përdorimi i titullit

 

Burimi : International Herald Tribune, 16 tetor 1979, f.7
Burimi : International Herald Tribune, 16 tetor 1979, f.7

Canberra, 15 tetor (Reuters) — Gruas me origjinë australiane të Mbretit Leka të Shqipërisë në ekzil i është refuzuar një pasaportë australiane që mban titullin e saj, tha sot një zëdhënës i punëve të jashtme.

 

Zëdhënësi tha se Susan Cullen-Ward kishte aplikuar për rinovimin e pasaportës me titullin Mbretëresha Susan e Shqiptarëve, por ajo mori një në emër të Susan Leka.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/international-herald-tribune-1979-mbreteresha-susan-e-shqiptareve-kerkoi-rinovimin-e-pasaportes-se-saj-australiane-por-australia-i-dha-nje-me-emer-tjeter/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/incidenti-me-pasaporten-ne-1979-australia-i-hoqi-titullin-mbretereshes-susan/

 

https://www.kultplus.com/lajme/kur-mbreteresha-susan-e-shqiptareve-kerkoi-rinovimin-e-pasaportes-se-saj-australiane/

 

https://fjala.al/2021/07/28/mbreteresha-susan-e-shqiptareve-kerkoi-rinovimin-e-pasaportes-se-saj-australiane-por-australia-i-dha-nje-me-emer-tjeter/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1637038/international-herald-tribune-1979-mbreteresha-susan-e-shqiptareve-kerkoi-rinovimin-e-pasaportes-se-saj-australiane-por-australia-i-dha-nje-me-emer-tjeter/

 

https://opinion.al/mbreteresha-susan-e-shqiperise-kerkoi-rinovimin-e-pasaportes-por/

 

https://dosja.al/international-herald-tribune-1979-mbreteresha-susan-e-shqiptareve-kerkoi-rinovimin-e-pasaportes-se-saj-australiane-por-australia-i-dha-nje-me-emer-tjeter/

 

https://www.voal.ch/international-herald-tribune-1979-mbreteresha-susan-e-shqiptareve-kerkoi-rinovimin-e-pasaportes-se-saj-australiane-por-australia-i-dha-nje-me-emer-tjeter/multimedia/dossier/

 

https://alb-spirit.com/2021/07/28/international-herald-tribune-1979-mbreteresha-susan-e-shqiptareve-kerkoi-rinovimin-e-pasaportes-se-saj-australiane-por-australia-dha-nje-emer-tjeter/

 

https://njekomb.org/international-herald-tribune-1979-mbreteresha-susan-e-shqiptareve-kerkoi-rinovimin-e-pasaportes-se-saj-australiane-por-australia-i-dha-nje-me-emer-tjeter/

 

https://www.arsalbanica.mk/international-herald-tribune-1979-mbreteresha-susan-e-shqiptareve-kerkoi-rinovimin-e-pasaportes-se-saj-australiane-por-australia-i-dha-nje-me-emer-tjeter/

 

https://konica.al/2021/07/mbretereshes-suzane-iu-refuzua-titulli/