The Daily Telegraph (1985) / Vdekja e Enver Hoxhës mund t’u japë shpresë mbretërorve për një rikthim në pushtetNga Aurenc Bebja*, Francë – 19 Shtator 2021

 

“The Daily Telegraph” ka botuar, me 12 prill 1985, në faqen n°20, një shkrim në lidhje me mundësinë e rikthimit të monarkisë në Shqipëri pas vdekjes së Enver Hoxhës, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Pas Zogut

 

Burimi : The Daily Telegraph, 12 prill 1985, f.20
Burimi : The Daily Telegraph, 12 prill 1985, f.20

Vdekja e diktatorit komunist shqiptar Enver Hoxha mund t’u japë shpresë mbretërorve të dëbuar nga vendi për një rikthim në pushtet.

 

Vetëm dy vjet më parë, refugjatët mbretërorë u përpoqën pa sukses të zbarkonin në vend në emër të “Mbretit” Leka I, djalit të monarkut të parë dhe të fundit të Shqipërisë, Mbretit Zog, i cili ishte trajnuar në Sandhurst...

 

Një nga lidhjet e fundit të Shqipërisë me këtë vend janët shufrat e arit me vlerë 20 milionë paund, të mbyllura në arkat e Bankës së Anglisë si kompensim për fundosjen e dy shkatërruesve (anijeve) në 1946. Grindja është akoma aq e ashpër saqë Banka nuk pranoi dje të komentonte zyrtarisht mbi vlerën ose vendndodhjen e tyre.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/the-daily-telegraph-1985-vdekja-e-enver-hoxhes-mund-t-u-jape-shprese-mbreterorve-per-nje-rikthim-ne-pushtet/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/the-daily-telegraph-1985-vdekja-e-enver-hoxhes-mund-tu-jape-shprese-mbreteroreve-per-nje-rikthim-ne-pushtet/

 

https://www.kultplus.com/lajme/the-daily-telegraph-ne-vitin-1985-vdekja-e-enver-hoxhes-mund-tu-jape-shprese-mbreteroreve-per-nje-rikthim-ne-pushtet/

 

https://dosja.al/vdekja-e-enver-hoxhes-mund-tu-jape-shprese-mbreteroreve-per-nje-rikthim-ne-pushtet/

 

https://opinion.al/vdekja-e-enver-hoxhes-iu-jep-shprese-mbreteroreve-per-rikthim-ne-pushtet/

 

https://www.njeshi.com/the-daily-telegraph-ne-vitin-1985-vdekja-e-enver-hoxhes-mund-te-ju-jape-shprese-mbreteroreve-per-nje-rikthim-ne-pushtet/

 

https://ampress.ca/the-daily-telegraph-1985-vdekja-e-enver-hoxhes-mund-tu-jape-shprese-mbreterorve-per-nje-rikthim-ne-pushtet/

 

https://lajme.org/vdekja-e-enver-hoxhes-mund-tu-jape-shprese-mbreteroreve-per-nje-rikthim-ne-pushtet/