L’Univers Israelite (1939) / Nje mjek hebre, refugjat nga Vjena, i erdhi ne ndihme mbretereshes Geraldine ne Greqi


Mbretëresha Geraldinë dhe mbreti Leka Zogu I
Mbretëresha Geraldinë dhe mbreti Leka Zogu I

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 24 Shkurt 2020

 

“L’Univers Israélite” ka botuar, me 21 prill 1939, në faqen n°15, një shkrim në lidhje me ndihmën që i ka dhënë asokohe një mjek hebre mbretëreshës Geraldinë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Greqi

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Në ndihmë të mbretëreshës Geraldinë

 

Na shkruajnë nga Athina së në mesin e mjekëve të thirrur në për t’i ardhur në ndihmë mbretëreshës Gëraldinë gjendet edhe profesori Weidl (Weibel), një refugjat hebre nga Vjena.

 

Emrin e mjekut hebre e konfirmon edhe një shkrim i Le Temps, i 15 prillit 1939, në faqen n°2 :

 

Gjendja shëndetësore e mbretëreshës Geraldinë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Na shkruajnë nga Athina me 13 prill :

 

Profesori Louros, i shoqëruar nga profesori Weibel, mbërriti sot në Athinë nga Larissa. Ai njoftoi për gazetarët se Mbretëresha Geraldinë ishte shëruar plotësisht dhe se gjendja e saj ishte e kënaqshme.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-univers-israelite-1939-nje-mjek-hebre-refugjat-nga-vjena-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine-ne-greqi/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/mjeku-hebre-qe-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine-ne-greqi/

 

https://www.balkanweb.com/nje-mjek-hebre-refugjat-nga-vjena-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine-ne-greqi/

 

https://tirananews.al/lunivers-israelite-1939-nje-mjek-hebre-refugjat-nga-vjena-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine-ne-greqi/

 

https://gazetamapo.al/lunivers-israelite-ne-1939-nje-mjek-hebre-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine-ne-greqi/

 

https://dosja.al/mbreteresha-geraldine/

 

https://tiranapost.al/youpost/nje-mjek-hebre-nga-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine-ne-greqi-408

 

https://opinion.al/mjeku-hebre-refugjat-nga-vjena-qe-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine/

 

https://www.izraelisot.com/2020/02/24/lunivers-israelite-nje-mjek-hebre-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine-ne-greqi/

 

http://www.standard.al/2020/02/24/nje-mjek-hebre-refugjat-nga-vjena-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine-ne-greqi/

 

https://vloranews.al/kulture/lunivers-israelite-ne-1939-nje-mjek-hebre-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine-ne-greqi/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1241723/nje-mjek-hebre-refugjat-nga-vjena-i-erdhi-ne-ndihme-mbretereshes-geraldine-ne-greqi/