Medalja artistike “Gherg Kastrioti A Skanderbegu – Mbret i Shciperise”, e gdhendur nga skulptori Heinrich KautschNga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Janar 2018

 

Në veprën me titull “L’Albania” të Vico Mantegazza, botuar në vitin 1912, në Romë, nga shtëpia botuese “Bontempelli e Invernizzi”, gjejmë në faqen n°17, një portret të Gjergj Kastriotit Skënderbeut, mundësuar nëpërmjet medaljes artistike të skulptorit Heinrich Kautsch.

 

Heinrich Kautsch [Pragë (1859) – Vjenë (1943)]
Heinrich Kautsch [Pragë (1859) – Vjenë (1943)]

Pavarësisht se viti i lindjes (1404) dhe i vdekjes (1467) së heroit tonë kombëtar janë të gabuar, Aurenc Bebja, në mirënjohje të punës së skulptorit Kautsch dhe me anë të blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, sjell këtë dokument për publikun shqiptar :

 

Gjergj Kastrioti Skënderbeu (6 maj 1405 – 17 janar 1468)
Gjergj Kastrioti Skënderbeu (6 maj 1405 – 17 janar 1468)

 

Burimi : Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania – https://www.darsiani.com/la-gazette/medalja-artistike-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-mbret-i-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

 

Publikuar në :

 

http://www.gazetatema.net/2018/01/13/fotot-zbulohet-medalja-e-hershme-artistike-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-mbret-i-shciperise/4/#gallery_photo

 

http://www.kohajone.com/2018/01/13/medalja-e-rralle-gjergj-kastrioti-mbret-i-shqiperise/

 

http://www.kultplus.com/trashegimia/medalja-artistike-gherg-kastrioti-skanderbegu-mbret-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

http://gazetadielli.com/medalje-me-emrin-e-heroit-kombetar-mbret-i-shqiperise/

 

http://www.syri.net/arte-media/126029/medalja-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-ndash-mbret-i-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

https://www.voal.ch/medalja-artistike-gherg-kastrioti-skanderbegu-mbret-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

http://www.njekomb.com/?p=67770

 

http://illyriapress.com/medalja-artistike-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-mbret-i-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

http://maqedoniashqiptare.com/2018/01/medalja-e-rralle-gjergj-kastrioti-mbret-i-shqiperise/

 

http://www.pasqyre.al/te-gjitha/1912-portreti-i-skenderbeut-ne-medaljen-artistike-te-skulptorit-heinrich-kautsch/#http://www.pasqyre.al/wp-content/uploads/2018/01/20180113_141338.png

 

http://www.gazetadita.al/nje-medalje-artistike-per-gjergj-kastriotin-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

http://www.americaneye.al/nje-medalje-artistike-per-gjergj-kastriotin-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

https://vloranews.net/medalja-gherg-kastrioti-skanderbegu-foto/

 

http://www.botasot.info/historia-lajme/819420/medalja-artistike-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-ndash-mbret-i-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

http://shqiperiaebashkuar.al/2018/01/medalja-artistike-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-mbret-i-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

http://opinion.al/medalja-artistike-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-mbret-i-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

http://www.bota.al/2018/01/medalja-artistike-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-mbret-i-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

 

http://portalb.mk/495740-medalja-artistike-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-mbret-i-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-kautsch/

 

http://www.joq.al/artikull/307921.html

 

http://www.balkanweb.com/site/medalja-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-mbret-i-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/