L’Ere Nouvelle (1937) / Kur në kohën e mbretit Zog ndalohej bixhozi (kumari) për nëpunësit shtetërorë


Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve
Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 23 Shkurt 2020

 

“L’Ère Nouvelle” ka botuar, të mërkurën e 24 shkurtit 1937, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me ndalimin në Shqipëri të bixhozit dhe lojërave të tjera të fatit për nëpunësit shtetërorë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Shqipëria ashpërsohet

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Këshilli i Ministrave të Shqipërisë ka vendosur t’u ndalojë bixhozin nëpunësve shtetërorë. Ndalohen po ashtu edhe lojërat e tjera të fatit.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-ere-nouvelle-1937-kur-ne-kohen-e-mbretit-zog-ndalohej-bixhozi-kumari-per-nepunesit-shteterore/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-zogu-iu-ndaloi-bixhozin-nepunesve-shteterore/

 

https://shqiptarja.com/lajm/lere-nouvelle-1937-kur-nw-kohwn-e-mbretit-zog-ndalohej-bixhozi-pwr-nwpunwsit-shtetwrorw

 

https://kohajone.com/viti-1937-kur-mbreti-zog-ndalonte-bixhozin-per-nepunesit-shteterore/

 

https://opinion.al/kur-ne-kohen-e-mbretit-zog-ndalohej-bixhozi-per-nepunesit-shteterore/

 

https://konica.al/2020/02/qeveria-e-zogut-ndaloi-me-ligj-bixhozin/

 

http://www.thealbanian.co.uk/lere-nouvelle-1937-kur-ne-kohen-e-mbretit-zog-ndalohej-bixhozi-kumari-per-nepunesit-shteterore.html

 

https://vloranews.al/kulture/kur-ne-kohen-e-mbretit-zog-ndalohej-bixhozi-per-nepunesit-shteterore/

 

https://lexo.com.al/2020/02/23/viti-1937-koha-kur-u-ndalohej-bixhozi-nepunesve-shteterore/

 

https://a-news24.com/2020/02/lere-nouvelle-1937-kur-ne-kohen-e-mbretit-zog-ndalohej-bixhozi-kumari-per-nepunesit-shteterore/

 

https://tiranapost.al/youpost/kur-ne-kohen-e-mbretit-zog-ndalohej-bixhozi-per-nepunesit-shteterore-423