Le Journal (1914) / Dorëheqja e Ismail Qemalit nga qeveria e përkohshme shqiptare


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Tetor 2018

 

“Le Journal” ka botuar, të premten e 24 janarit 1914, në faqen n°4, një shkrim mbi dorëheqjen e Ismail bej Qemalit nga qeveria e përkohshme shqiptare, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Dorëheqja e Ismail Qemalit

 

Vlorë, 22 janar.

 

Komisioni i Kontrollit pati marrë, pak ditë më parë, një deklaratë nga Ismail Qemali, ku saktësohej se ai ishte i gatshëm, për të mirën e vendit, të jepte dorëheqjen.

 

Sot, i ftuar nga komisionerët për t’i dhënë fund kësaj çështjeje, Ismail Qemali i dorëzoi komisionit të kontrollit kompetencat e tij me qëllim çlirimin e Shqipërisë nga çrregullimi dhe krijimin e një qeverie të vetme për të.

 

Një proçesverbal u hartua dhe pastaj u nënshkrua nga ministrat dhe anëtarët e Komisionit të Kontrollit.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-journal-1914-doreheqja-e-ismail-qemalit-nga-qeveria-e-perkohshme-shqiptare/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

http://gazetadielli.com/le-journal-1914-doreheqja-e-ismail-qemalit-nga-qeveria-e-perkohshme-shqiptare/

 

https://www.balkanweb.com/doreheqja-e-ismail-qemalit-nga-qeveria-e-perkohshme-shqiptare/

 

http://www.njekomb.com/?p=146437

 

http://illyriapress.com/le-journal-1914-doreheqja-e-ismail-qemalit-nga-qeveria-e-perkohshme-shqiptare/

 

http://botasot.info/historia-lajme/962888/le-journal-1914-doreheqja-e-ismail-qemalit-nga-qeveria-e-perkohshme-shqiptare/

 

https://www.voal.ch/le-journal-1914-doreheqja-e-ismail-qemalit-nga-qeveria-e-perkohshme-shqiptare/

 

http://opinion.al/le-journal-doreheqja-e-ismail-qemalit-nga-qeveria-e-perkohshme-shqiptare/

 

http://www.kohajone.com/2018/10/11/le-journal-1914-doreheqja-e-qemalit-nga-qeveria-e-perkohshme-shqiptare/

 

https://americaneye.al/si-u-komentua-nga-mediat-e-huaja-doreheqja-e-ismail-qemalit-nga-qeveria/

 

http://www.tpz.al/2018/10/11/doreheqja-e-ismail-qemalit-nga-qeveria-e-perkohshme-shqiptare/

 

http://maqedoniashqiptare.com/2018/10/le-journal-1914-doreheqja-e-qemalit-nga-qeveria-e-perkohshme-shqiptare/

 

http://360grade.al/154873/le-journal-1914-deklarata-e-ismail-qemalit-i-gatshem-per-te-miren-e-vendit-te-jepte-doreheqjen/