L’Ere Nouvelle (1934) / Në mbretërinë e Ahmet Zogut emrat e huaj do të zëvendësohen me ato shqiptarë


Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve
Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 6 Tetor 2019

 

“L’Ere Nouvelle” ka botuar, të dielën e 7 janarit 1934, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me nacionalizimin e emrave të huaj me ato shqiptarë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Nacionalizimi i emrave të huaj në Shqipëri

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Mësojmë se qeveria shqiptare sapo ka caktuar një komision i cili do të ketë për detyrë të zëvendësojë, në një kohë shumë të shkurtër, emrat e huaj të lumenjve, vendeve, etj., me emra krejtësisht shqiptarë.

 

I njëjti komision do të ketë të drejtën të heqë nga kishat, xhamitë ose tempujt të gjitha mbishkrimet në gjuhë të huaja.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim e tij (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-ere-nouvelle-1934-ne-mbreterine-e-ahmet-zogut-emrat-e-huaj-do-te-zevendesohen-me-ato-shqiptare/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-zogu-vendosi-zevendesimin-e-emrave-te-huaj-me-shqiptare/

 

https://www.voal.ch/lere-nouvelle-1934-ne-mbreterine-e-ahmet-zogut-emrat-e-huaj-te-zevendesohen-ato-shqiptare/

 

https://gazetamapo.al/kur-zogu-vendosi-zevendesimin-e-emrave-te-huaj-me-shqiptare/

 

https://opinion.al/1934-ne-mbreterine-e-zogut-emrat-e-huaj-do-te-zevendesohen-me-shqiptare/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1166341/lere-nouvelle-1934-ne-mbreterine-e-ahmet-zogut-emrat-e-huaj-do-te-zevendesohen-me-ato-shqiptare/

 

https://www.fmimages.net/1934-ne-mbreterine-e-zogut-emrat-e-huaj-do-te-zevendesohen-me-shqiptare/