Excelsior (1927) / Fotografia historike e Duçes duke nënshkruar “Paktin e Tiranës” në Palazzo Chigi, në Romë.


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 28 Mars 2020

 

“Exclesior” ka botuar, të enjten e 27 janarit 1927, në faqen n°6, fotografinë historike të Musolinit duke nënshkruar “Paktin Tiranës”, në Romë, të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Z. Musolini nënshkroi të hënën e kaluar paktin mes Italisë dhe Shqipërisë

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Pakti i Tiranës, midis Italisë dhe Shqipërisë, u ratifikua të hënën në Pallatin Chigi, në Romë, dhe do të depozitohet në Lidhjen e Kombeve. Ne shohim këtu Duçen që nënshkruan dokumentin.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/excelsior-1927-fotografia-historike-e-duces-duke-nenshkruar-paktin-e-tiranes-ne-palazzo-chigi-ne-rome/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/fotografia-historike-e-duces-duke-nenshkruar-paktin-tiranes-ne-rome/

 

https://www.balkanweb.com/publikohet-fotografia-historike-e-duces-duke-nenshkruar-paktin-e-tiranes-ne-palazzo-chigi-ne-rome/

 

https://tirananews.al/foto-historike-kur-duce-nenshkruante-paktin-e-tiranes-ne-1927/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1262327/excelsior-1927-fotografia-historike-e-duces-duke-nenshkruar-paktin-e-tiranes-ne-palazzo-chigi-ne-rome/

 

https://opinion.al/fotografia-historike-e-duces-duke-nenshkruar-paktin-e-tiranes-ne-rome/