Excelsior / Kur froni i Shqipërisë u propozohej, më 1914 dhe 1922, trashgimtarëve të Napoleon Bonapartit


Napoleoni I i Francës nga Andrea Appiani
Napoleoni I i Francës nga Andrea Appiani

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 9 Qershor 2019

 

“Excelsior” ka botuar, të mërkurën e 1 korrikut 1914, në faqen n°7, dhe të hënën e 9 janarit 1922, në ballinë, shkrimet në vijim në lidhje me propozimin e fronit të Shqipërisë, asokohe, trashgimtarëve të Napoleon Bonapartit, të cilët, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

 

Një Bonapart kandidat në fronin e Shqipërisë (1914) ?

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Romë, 30 qershor (shkresë e veçantë nga Excelsior). – Personalitetet shqiptare që kanë sugjeruar kandidaturën e princit Roland Bonapart në fronin e Shqipërisë, kanë deklaruar se dëshirojnë të propozojnë këtë emër për konsultim popullor, në rast se Princ Vidi abdikon.

 

 

Kandidatët e mundshëm në fronin e Shqipërisë

Z. dhe Znj. Zherom-Napoleon Bonapart (1922)

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Froni i Shqipërisë, i cili ishte i zënë përkohësisht nga Princ Vidi, sapo i është ofruar Z. Zherom-Napoleon Bonapartit, i cili banon në Shtetet e Bashkuara ku është shumë i njohur në shoqërinë e lartë. Nip i Zherom, mbretit i Vestfalisë dhe vëllai më i ri i perandorit, Z. Bonapart është i martuar me një grua amerikane.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/excelsior-kur-froni-i-shqiperise-u-propozohej-me-1914-dhe-1922-trashgimtareve-te-napoleon-bonapartit/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-froni-i-shqiperise-iu-ofrua-trashegimtareve-te-bonapartit/

 

http://top-channel.tv/2019/06/09/trashegimtareve-te-napoleon-bonoparti-iu-ofrua-froni-i-shqiperise/

 

https://27.al/kur-froni-i-shqiperise-u-propozohej-me-1914-dhe-1922-trashgimtareve-te-napoleon-bonapartit/

 

https://opinion.al/1914-e-1922-froni-i-shqiperise-u-propozohej-trashegimtareve-te-bonapartit/

 

https://www.syri.net/arte-media/258986/nje-bonapart-kandidat-per-fronin-e-shqiperise/

 

http://vloralajme.net/2019/06/09/excelsior-kur-froni-i-shqiperise-u-propozohej-me-1914-dhe-1922-trashgimtareve-te-napoleon-bonapartit/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1101305/excelsior-kur-froni-i-shqiperise-u-propozohej-me-1914-dhe-1922-trashgimtareve-te-napoleon-bonapartit/

 

https://www.koha.net/lemsh/167651/trashegimtareve-te-napoleon-bonoparti-iu-ofrua-froni-i-shqiperise/

 

https://reporteri.net/extra/trashegimtareve-te-napoleon-bonoparti-iu-ofrua-froni-i-shqiperise/

 

https://www.kohajone.com/2019/06/09/trashegimtareve-te-napoleon-bonoparti-iu-ofrua-froni-i-shqiperise/