Le Guetteur (1881) / Telegrami kërcënues i Ali Pashë Gucisë ndaj guvernatorit të Selanikut : “Keni 24 orë, përndryshe 70.000 shqiptarë…”Nga Aurenc Bebja*, Francë – 30 Shtator 2020

 

“Le Guetteur” ka botuar, të mërkurën e 6 prillit 1881, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me kërcënimin asokohe të Ali Pashë Gucisë ndaj guvernatorit të Selanikut, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Sipas një shkrese të dërguar nga Konstandinopoja tek “Standard-i”, thuhet se Ali Pasha i ka dërguar një telegram nga Gucia guvernatorit të përgjithshëm të Selanikut, se 70,000 shqiptarë do të marshonin në këtë qytet, nëse udhëheqësit e Lidhjes Shqiptare, të arrestuar së fundmi, nuk do të liheshin të lirë brenda njëzet e katër orëve.

 

Lidhja së pari do të përgatitej për të sulmuar garnizonin e Shkupit nëse të burgosurit do të mbaheshin më gjatë.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-guetteur-1881-telegrami-kercenues-i-ali-pashe-gucise-ndaj-guvernatorit-te-selanikut-keni-24-ore-perndryshe-70-000-shqiptare/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-ali-pashe-gucia-kercenonte-guvernatorin-e-selanikut/

 

https://www.kultplus.com/trashegimia/telegrami-kercenues-i-ali-pashe-gucise-ndaj-guvernatorit-te-selanikut-pas-arrestimit-te-udheheqesve-te-lidhjes-shqiptare/

 

https://www.balkanweb.com/keni-24-ore-kohe-zbulohet-telegrami-kercenues-i-ali-pashe-gucise-ndaj-guvernatorit-te-selanikut/

 

https://tirananews.al/ali-pashe-gucia-ultimatum-guvernatorit-te-selanikut-keni-24-ore-perndryshe-70-000-shqiptare/

 

https://gazetamapo.al/le-guetteur-1881-telegrami-kercenues-i-ali-pashe-gucise-ndaj-gurvenatorit-te-selanikut/

 

http://plavaeguciasot.com/le-guetteur-1881-telegrami-kercenues-i-ali-pashe-gucise-ndaj-guvernatorit-te-selanikut-keni-24-ore-perndryshe-70-000-shqiptare/

 

https://dosja.al/le-guetteur-1881-telegrami-kercenues-i-ali-pashe-gucise-ndaj-guvernatorit-te-selanikut-keni-24-ore-perndryshe-70-000-shqiptare/

 

https://konica.al/2020/09/zbulohet-telegrami-si-e-kercenoi-ali-pashe-gucia-guvernatorin-e-selanikut/

 

https://opinion.al/telegrami-kercenues-i-ali-pashe-gucise-ndaj-guvernatorit-te-selanikut/

 

https://www.koha.net/kulture/239436/ali-pashe-gucia-guvernatorit-te-selanikut-70-mije-shqiptare-do-te-sulmojne-nese-nuk-liron-udheheqesit-e-lidhjes-shqiptare/

 

https://observerkult.com/telegrami-kercenues-i-ali-pashe-gucise-ndaj-guvernatorit-te-selanikut/

 

http://hasanprishtina.eu/telegrami-kercenues-i-ali-pashe-gucise-ndaj-guvernatorit-te-selanikut-pas-arrestimit-te-udheheqesve-te-lidhjes-shqiptare/