Le Figaro (1929) / Sëmundja e stomakut e mbretit Zog si pasojë e punës së konsiderueshme të realizuar prej tij


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 6 Dhjetor 2018

 

“Le Figaro” ka botuar, të hënën e 14 janarit 1929, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me gjendjen shëndetësore të mbretit Zog, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Gjendja shëndetësore e mbretit të Shqipërisë

 

Tiranë, 13 janar.

 

Mbreti Zog, i cili për njëfarë kohe ka vuajtur nga një sëmundje e lehtë në stomak, është ekzaminuar nga dy mjekë vjenezë, specialistë të sëmundjeve të brendshme, Zotërinjtë Richard Bauerxet dhe Holzknecht.

 

Këta të dy kanë deklaruar se kjo sëmundje e stomakut vinte si pasojë e punës së konsiderueshme të realizuar nga sovrani dhe mungesës së ushtrimit (fizik) prej tij.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-figaro-1929-semundja-e-stomakut-e-mbretit-zog-si-pasoje-e-punes-se-konsiderueshme-te-realizuar-prej-tij/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/le-figaro-semundja-e-stomakut-e-mbretit-zog-si-pasoje-e-punes-se-tij/

 

http://opinion.al/le-figaro-1929-semundja-e-stomakut-e-mbretit-zog-pasoje-e-punes-se-tij/

 

https://www.syri.net/arte-media/215515/mbreti-zog-i-semure-c-thane-dy-mjeket-vjeneze/

 

https://www.voal.ch/le-figaro-1929-semundja-e-stomakut-e-mbretit-zog-si-pasoje-e-punes-se-konsiderueshme-te-realizuar-prej-tij/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/992976/le-figaro-1929-semundja-e-stomakut-e-mbretit-zog-si-pasoje-e-punes-se-konsiderueshme-te-realizuar-prej-tij/

 

https://mobile.kosova-sot.info/dossier/335272/kosovasot/

 

http://dardaniasacra.njekomb.com/?p=57174