Zvicër (1577) : Botimi i portreteve të rralla të Gjergj Kastriotit, Pirros së Epirit dhe Aleksandrit të Madh


Nga Aurenc Bebja*, Francë – 31 Korrik 2017

 

Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut « Dars (Klos), Mat – Albania », sjell portretet autentike* të Gjergj Kastriotit, Pirros së Epirit dhe Aleksandrit të Madh, të marra në veprën « Eloges de Paul Jove** » nga Theobalde Müller de Marbourg (Theobaldum Müller von Marpurck) dhe të botuara në vitin 1577 nga Pietro Perna (1520 – 1582) në Bazel të Zvicrës.

 

 

* sipas veprës së Theobalde Müller de Marbourg (Theobaldum Müller von Marpurck) 

 

** Paolo Giovio (1483 – 1552) : Mjek, historian dhe klerik italian 

 

Burimi : Blogu « Dars (Klos), Mat – Albania »

 

 

Publikuar në :

 

American Eye :

http://www.americaneye.al/zvicer-1577-botimi-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh/

 

Tirana Observer :

http://www.tiranaobserver.al/zvicer-1577-portretet-e-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh/

 

Manastiri Lajm :

https://manastirilajm.com/zvicer-1577-botimi-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh/

 

Kult Plus :

http://kultplus.com/arti-pamor/botimi-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh-foto/

 

Koha Jonë :

http://www.kohajone.com/2017/07/31/botimi-i-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh-foto/

 

Shekulli.com.al :

http://www.shekulli.com.al/botimi-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh/

 

VOAL :

https://www.voal.ch/zvicer-1577-botimi-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh-nga-aurenc-bebja-france-31-korrik-2017/

 

Dritare.net :

http://www.dritare.net/2017/07/31/portrete-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh/1

 

Bota Sot :

http://www.botasot.info/historia-lajme/738492/zvicer-1577-botimi-i-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh/

 

Njëkomb.com :

http://www.njekomb.com/?p=21250

 

Shigjeta.net :

https://shigjeta.net/botimi-i-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh-foto/

 

Tetova Jonë :

https://www.tetovajone.com/botimi-i-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh/

 

Maqedonia Shqiptare :

https://maqedoniashqiptare.com/2017/07/zvicer-1577-botimi-i-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh/

 

InfoPress :

http://gazetainfopress.com/historia_arkeologji/zvicerr1557-botimi-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirrit-dhe-aleksandrit-te-madh

 

Ina Online :

http://ina-online.net/botimi-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh-foto/