Le Figaro (1924) / Ahmet Zogu e ka situatën nën kontroll në Shqipëri


Ahmet Zogu
Ahmet Zogu

Nga Aurenc Bebja*, Francë – … Korrik 2019

 

“Le Figaro” ka botuar, të shtunën e 27 dhjetorit 1927, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me marrjen e situatës nën kontroll të Ahmet Zogut në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Pas marrjes së Tiranës

Ahmet Zogu e ka situatën nën kontroll në Shqipëri

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Beograd, 26 dhjetor.

 

Ahmet Zogu, pas marrjes së Tiranës, ku ai thirri anëtarët e qeverisë së tij të mëparshme, e ka tani situatën nën kontroll në të gjithë Shqipërinë.

 

Mbështetësit e qeverisë kanë evakuar Shkodrën dhe Elbasanin.

 

Asnjë rezistencë serioze nuk është parashikuar në Jug.

 

Thuhet se imzot Fan Noli gjendet i strehuar në Durrës me qëllim largimin prej aty.

 

Fise të shumta, deri tani indiferente, e mirëpresin Ahmet Zogun si çlirimtar.

 

Paqëtimi dhe vendosja e një regjimi të ri duken se do të ndodhin shpejt.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-figaro-1924-ahmet-zogu-e-ka-situaten-nen-kontroll-ne-shqiperi/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.