Kur historiani Germain Lefèvre-Pontalis sillte portretet e rralla të Skënderbeut dhe Donikës në revistën franceze (1913)


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë –  3 Mars 2019

 

“Revue hebdomadaire” ka botuar, më 2 gusht 1913, dy portrete të rralla, të Skënderbeut dhe Donikës, të mundësuara asokohe nga historiani francez, Germain Lefèvre-Pontalis (1860 – 1930), të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Një hero shqiptar

SKËNDERBEU, PRINC I EPIRIT

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Donika Topia, gruaja e Skënderbeut, princit të Epirit

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë artikull duhet të citojë autorin në fillim (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/kur-historiani-germain-lefevre-pontalis-sillte-portretet-e-rralla-te-skenderbeut-dhe-donikes-ne-revisten-franceze-1913/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë artikull.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/dy-portrete-te-rralla-te-skenderbeut-dhe-donikes-ne-revisten-franceze-te-vitit-1913/

 

https://kosova-sot.info/dossier/360125/kurhistorianigermainlefeverepontalissillteportreteterrallateskenderbeutdhedonikesnerevistenfranceze1913/

 

http://www.njekomb.com/?p=184463

 

https://joq.al/artikull/527994.html

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1041465/kur-historiani-germain-lefevre-pontalis-sillte-portretet-e-rralla-te-skenderbeut-dhe-donikes-ne-revisten-franceze-1913/

 

http://www.javanews.al/ilustrimet-e-rralla-te-skenderbeut-dhe-donikes-ne-revisten-franceze/

 

https://opinion.al/historiani-sillte-portretet-e-skenderbeut-e-donikes-ne-revisten-franceze/

 

http://www.gazetatema.net/2019/03/03/fotot-portretet-e-rralla-te-skenderbeut-e-donikes-ne-revisten-franceze/

 

https://www.mekulipress.com/fotot-portretet-e-rralla-te-skenderbeut-e-donikes-ne-revisten-franceze/

 

https://www.voal.ch/kur-historiani-germain-lefevre-pontalis-sillte-portretet-e-rralla-te-skenderbeut-dhe-donikes-ne-revisten-franceze-1913/

 

https://balkanweb.com/portretet-e-rralla-te-skenderbeut-e-donikes-ne-revisten-franceze/

 

http://www.hapur.al/2019/03/03/kjo-eshte-revista-franceze-qe-publikoi-portretet-e-rralla-te-skenderbeut-e-donikes-qe-ne-vitin-1913/

 

https://alpenews.al/fotot-portretet-e-rralla-te-skenderbeut-e-donikes-ne-revisten-franceze/

 

http://pamfleti.uk/portretet-e-rralla-te-skenderbeut-e-donikes-ne-revisten-franceze/