Paris-presse (1948) / Për çfarë projekti në Uruguaj u përballën Zogu I i Shqipërisë dhe Karoli II i Rumanisë ?


Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve
Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 16 Prill 2020

 

“Paris-presse” ka botuar, të enjten e 25 nëntorit 1948, në ballinë, një shkrim në lidhje me një projekt në Uruguaj për të cilin janë grindur asokohe Zogu I i Shqipërisë dhe Karoli II i Rumanisë, dhe të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Zogu dhe Karoli zihen për një fermë në La Pampa

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Montevideo, 24 nëntor (A P). — Dy ish-sovranët evropianë, Zog I i Shqipërisë dhe Karoli II i Rumanisë po zihen për një fermë bagëtish në departamentin e Rio-Negros, në pjesën perëndimore të Uruguajit.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/paris-presse-1948-per-cfare-projekti-ne-uruguaj-u-perballen-zogu-i-i-shqiperise-dhe-karoli-ii-i-rumanise/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/pse-zogu-i-shqiperise-dhe-karoli-i-rumanise-u-grinden-ne-uruguai/

 

https://www.syri.net/arte-media/331978/per-c-projekt-ne-uruguaj-u-grinden-zogu-i-shqiperise-dhe-karoli-i-rumanise/

 

https://tirananews.al/per-cfare-projekti-ne-uruguaj-u-perballen-zogu-i-i-shqiperise-dhe-karoli-ii-i-rumanise/

 

https://opinion.al/per-cfare-projekti-ne-uruguaj-u-perballen-zogu-i-dhe-karoli-ii-i-rumanise/

 

https://njekomb.org/paris-presse-1948-per-cfare-projekti-ne-uruguaj-u-perballen-zogu-i-i-shqiperise-dhe-karoli-ii-i-rumanise/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1274098/paris-presse-1948-per-cfare-projekti-ne-uruguaj-u-perballen-zogu-i-i-shqiperise-dhe-karoli-ii-i-rumanise/

 

https://dosja.al/per-cfare-projekti-ne-uruguaj-u-perballen-zogu-i-shqiperise-dhe-karoli-i-ii-i-rumanise/

 

http://prizrenpress.com/paris-presse-1948-per-cfare-projekti-ne-uruguaj-u-perballen-zogu-i-i-shqiperise-dhe-karoli-ii-i-rumanise/